Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αχ. Μπέος: Κάνουμε έργο για την πόλη
Αχ. Μπέος: Κάνουμε έργο για την  πόλη

Αχ. Μπέος: Κάνουμε έργο για την πόλη

Τα έργα που θα ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο του 2015 , καθώς και έργα που θα πραγματοποιηθούν από ιδίους πόρους του Δήμου, αλλά και παρεμβάσεις που έγιναν μέχρι σήμερα παρουσίασε στον αποψινό του ετήσιο απολογισμό της δημοτικής αρχής ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, στο «ΑΧΙΛΛΕΙΟ».

α σημειωθεί ότι ο απολογισμός εντάσσεται σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικου συμβουλίου κατά την οποία ο πρόεδρος Γ. Μουλάς κατέκρινε σύσσωμη την αντιπολίτευση για την απουσία της από την κορυφαία –όπως τη χαρακτήρισε – συνεδρίαση.

Μάλιστα χαρακτήρισε λυπηρό να μην παρίστανται οι σύμβουλοι των μειοψηφιών-πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- και απέδωσε σε προσωπική εμπάθεια. «Για να δείτε με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε. Ανθρώπους που πάνω από τα συμφέροντα της πόλης βάζουν τις προσωπικές εμπάθειες και δεν είναι στην κορυφαία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι ο απολογισμός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουλάς και πρόσθεσε ότι όφειλαν να έχουν ενεργή παρουσία μέσα στο Δ.Σ. κι αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν να παραιτηθούν.

Ο δήμαρχος Βόλου ξεκίνησε λέγοντας ότι είχε κάνει ειδική προπόνηση και οι πολιτικοί του αντίπαλοι πέταξαν λευκή πετσέτα και πρόσθεσε πως σήμερα είναι μέρα αλήθειας, γιατί τα λόγια φεύγουν, αλλά τα έργα μένουνε. Ήταν παρατημένη η πόλη».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα και στις παρεμβάσεις που έχει προχωρήσει ο Δήμος Βόλου, επισημαίνοντας ότι ο ΦΟΣΔΑ του Δήμου Βόλου θα είναι ο πρώτος που θα έχει καταθέσει τοπικό σχέδιο διαχείρισης.

Ο κ. Μπέος παρουσίασε τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής για τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντα χώρου της Κυανής Ακτής, τον καθαρισμό πλατειών και δημοτικών χώρων, ενώ παράλληλα, πρόσθεσε ότι από πλευράς του Δήμου εκπονείται μελέτη αντικατάστασης στόλου απορριμμάτων κι αναζητείται κι ο τρόπος χρηματοδότησης. Επίσης αναφέρθηκε στην αποξήλωση των επικίνδυνων ποδηλατόδρομων, στην επισκευή ταπήτων σε ισόπεδες διαβάσεις, στην ολοκλήρωση πολυδύναμων κέντρων, στην παρέμβαση σε δύο κτίρια της πρώην Παιδόπολης, στη δημιουργία μεταλλικών πεζογέφυρων στον Κραυσίδωνα, στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο της πόλης, στα γραφεία εξυπηρέτησης του δημότη, στην παρακολούθηση σήραγγας του περιφερειακού, στη δημιουργία πάρκου skateboard στο πάρκο του Αναύρου, στην ανακατασκευή του σιντριβανιού στην Πλατεία, στη χαρτογράφηση χώρων πρασίνων κ.ά.
Στη συνέχεια του απολογισμού παρουσίασε οικονομικά στοιχεία για την κατάσταση του Δήμου λέγοντας ότι σήμερα γίνεται η αποπληρωμή 40 δανείων, μέχρι το 2016 θα πρέπει να δοθεί από τον Δήμο περίπου 1.150.000 ευρώ για τοκοχρεωλύσια, προσθέτοντας ότι το αρχικό των δανείων που είχε ληφθεί έως το 2012 ήταν 12.651.000 ευρώ.

Μάλιστα όπως είπε «το 2012 ελήφθη νέο δάνειο ύψους 3εκ. ευρώ από το ΤΠκΔ ενώ η αποπληρωμή των δανείων φθάνει μέχρι το 2033. Δεν έχουμε πρόβλημα να τα πληρώσουμε και να κάνουμε Δήμο πρότυπο για τους δημότες, ενώ μειώσαμε τις οφειλές προς τους προμηθευτές», υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Βόλου ήταν ο πρώτος Δήμος που διέθεσε χρήματα από τα ταμειακά αποθέματα για τη χώρα. «Επιστρέψαμε στο κράτος 600.000 ευρώ που είχαν δοθεί στο Δήμο Βόλου. Αλλά τα δημοσιογραφικά σκουπίδια ασχολούνται με το ποιος έφερε την Πάολα, ενώ καταθέσαμε Ε9 που δεν είχε ξανακατατεθεί» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ακόμη ο Αχ. Μπέος είπε ότι πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία, συγκεντρώθηκαν 300 περίπου αδέσποτα και στειρώθηκαν περίπου 400, ενώ αναφέρθηκε και στις ενστάσεις που κατατέθηκαν από την μειοψηφία επτά στον αριθμό, ενώ ο ίδιος έχει μεταβεί δύο φορές στον Εισαγγελέα.
Επίσης ανέφερε ότι στόχος της Δ.Α. είναι η ΑΝΕΒΟ να γίνει βιώσιμη κι αυτόνομη, ενώ για τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης έκανε λόγο για μια επιτυχημένη διοργάνωση, η οποία είχε καταργηθεί από την προηγούμενη Δ.Α., εξασφαλίζοντας έσοδα 80.000 ευρώ, καθώς και για την επιτυχημένη διοργάνωση της γιορτής κρασιού.

Ο κ. Μπέος μίλησε και για τη ΜΒ λέγοντας πως εγκρίθηκε ο κανονισμός άρδευσης, διαμηνύοντας ότι μπορεί κάποιοι τώρα ακόμη να κάνουν ότι θέλουν αλλά του χρόνου κανείς δε θα κάνει ότι θέλει. «Οι νοοτροπίες αυτές να προτιμάμε το νερό να χύνεται στη θάλασσα θα πολεμηθούν από μένα και θα σταματήσουνε» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον έκανε λόγο για νέα πολιτική στη ΜΒ, τονίζοντας ότι «εμείς θα κριθούμε από εσάς από τον κόσμο κι όχι από το πολιτικό σύστημα». Τέλος άσκησε κριτική στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν έχει σημασία αν είναι αρεστός ή όχι ο ίδιος και τους κάλεσε να ενδιαφερθούν και να προωθήσουν σημαντικά έργα για το Δήμο και το Νομό.

Στους παρευρισκόμενους διανεμήθηκε και φυλο στο οποίο αναφέρονται έργα που θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2015 και έργα που θα πραγματοποιηθούν από ίδιους πόρους του Δήμου.

Στα έργα που θα ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο του 2015 περιλαμβάνονται η παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο ίντερνετ, οργάνωση υ εξυπηρέτησης δημοτών για την καταγραφή παραπόνων και την επίλυση προβλημάτων που χρήζουν παρέμβασης του Δήμου μέσω 10ψηφιου τηλεφωνικού αριθμού χωρίς χρέωση σε σύνδεση με τι ΚΕΔ που ήδη λειτουργεί και τέλος τηλεφροντίδα κατ' οίκον ασθενών με χρόνιες παθήσεις. Ειδικότερα χρόνια πάσχοντες θα μπορούν μέσω ηλεκτρονικών συσκευών, που θα τους χορηγηθούν δωρεάν, να δέχονται ιατρική φροντίδα εξ αποστάσεων από κρατικό Νοσοκομείο
Όσον αφορά στα έργα που θα πραγματοποιηθούν από ίδιους πόρους του Δήμου, συμπεριλαμβάνονται η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με φώτα νέας τεχνολογίας προκειμένου να εξασφαλιστεί εξοικονόμηση ενέργειας έως και 50%. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τη μείωση δαπανών προς τη ΔΕΗ ποτ θα επιτευχθεί.

Επιπλέον ο εκσυγχρονισμός – ανανέωση στόλου οχημάτων καθαριότητας του Δήμου για τη μείωση του λειτουργικού κόστους λειτουργίας, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες αι την αποφυγή ρύπανσης του περιβάλλοντος, τρίτον εκσυγχρονισμός ελεγχομενης στάθμευσης στο κέντρου υο Βόλου με δωρεάν τα πρώτα 20λεπτά, αποπεράτωση του επί σειρά ετών λιμνάζοντος έργου χώρου στάθμευσης επί της οδού Φιλελλήνων με Δημητριάδος, εγκατάσταση περιβαλλοντικού σταθμού μέτρησης αέριων ρύπων για την αποφυγή επιβλαβών επιπτώσεων στην των πολιτών και εκσυγχρονισμός βιολογικού καθαρισμού με μείωση λυματολάσπης κατά 95% με απόσμηση της μείζονος περιοχής και προστασία του περιβάλλοντος.

Κλείνοντας ο Αχ. Μπέος είπε ότι θα χαιρόταν να βρίσκονταν εδώ η αντιπολίτευση για να αντικρούσουν και να ακούσουν τις αλήθειες και συμπλήρωσε: «έχουν εκτεθεί δημοσίως. Η απουσία τους είναι προσβολή για την πόλη του Βόλου. Σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς. Τους καλώ να συνεργαστούμε. Ελάτε να κάνουμε πολλά για αυτή την πόλη. Στερήσατε πολλά γιατί ήσασταν υποτακτικοί στους πολιτικούς προϊστάμενους».

Η εκδήλωση έκλεισε με βίντεο για το πως θα είναι η πόλη μέχρι τέλος του χρόνου.
mpeos2 (1)mpeos2 (2)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση