Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δέσμευση του ΙΚΑ Βόλου για μερική κατάσχεση λογαριασμών του Γηροκομείου
Δέσμευση του ΙΚΑ Βόλου για μερική κατάσχεση λογαριασμών του Γηροκομείου

Δέσμευση του ΙΚΑ Βόλου για μερική κατάσχεση λογαριασμών του Γηροκομείου

Μερική και όχι ολική κατάσχεση των λογαριασμών του ΙΚΑ, μέσω του οποίου πληρώνεται το προσωπικό, οι προμηθευτές και τα λειτουργικά έξοδα του Ιδρύματος, θα γίνει σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ Βόλου, μετά από επικοινωνία με τα κεντρικά του Ιδρύματος, αλλά η τελική απάντηση αναμένεται να δοθεί μέσα στην ημέρα.

Σήμερα το πρωί το διοικητικό συμβούλιο με εργαζόμενους στο Ίδρυμα έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ Βόλου και σύμφωνα με τον πρόεδρο Παύλο Πάνο , το πρόβλημα δεν λύνεται με μερική κατάσχεση, καθώς τα έσοδα ύψους 65.000 € είναι ακριβώς όσα η και τα έξοδα. Όπως ανέφερε, αν ισχύει η δέσμευση πάλι θα υπάρχουν οφειλόμενα στους εργαζόμενους και η κατάσταση θα επανέλθει στην προ διετίας περίοδο για το Ίδρυμα με οφειλές και αβεβαιότητα.

Εργαζόμενες στο Ίδρυμα εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και έκρουσαν κώδωνα κινδύνου λέγοντας ότι αν ισχύσει αυτή η απόφαση το Γηροκομείο θα κλείσει και οι ηλικιωμένοι θα μείνουν στο δρόμο.

Μετά από επίσκεψη στη διοίκηση του ΙΚΑ Βόλου, ο πρόεδρος του Γηροκομείου είπε ότι χθες έπρεπε να πληρωθούν δύο μηνιάτικα και το επίδομα ς και ενημερώθηκε από τις τράπεζες ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι λογαριασμοί του Ιδρύματος.

«Έχουμε ικετεύσει να μην ισχύσει η απόφαση αυτή του ΙΚΑ και το ΚΕΑΟ, διότι αν γίνει αυτό άμεσα το Γηροκομείο Βόλου κλείνει, διότι δεν μπορεί να πληρωθεί προσωπικό, προμηθευτές. Η Διοίκηση έκανε όλες τις συναλλαγές τραπεζικά, για να υπάρχει διαφάνεια και, δυστυχώς, η ενέργεια αυτή γύρισα μπούμεραγκ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ΙΚΑ Βόλου έγινε επικοινωνία με τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Καλαματιανό και έγινε ενημέρωση ότι θα γίνει νέα επικοινωνία εντός της ημέρας, για να γίνει μερική των λογαριασμών του Ιδρύματος.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος εξήγησε ότι δεν λύνεται το πρόβλημα, διότι στους λογαριασμούς υπήρχαν 40.000 € για πληρωμή της ς και το πρόβλημα θα παρουσιάζεται κάθε μήνα και πρόσθεσε: «Πρόθεσή μας είναι να πληρώσουμε το ΙΚΑ. Πληρώσαμε τις οφειλές προς την Εφορία 500.000 €, θέλουμε να τακτοποιήσουμε την οφειλή μας και δεν φταίμε αν οι οφειλές προς την Εφορία προηγούνται αυτές του ΙΚΑ. Ο οφείλει στο Γηροκομείο 600.000 € και το ΙΚΑ θα μπορούσε να πάρει αυτά τα χρήματα.”

Ο πρόεδρος ζήτησε από την Πολιτεία να σταθεί συμπαραστάτης στα Ιδρύματα και αν υπάρχουν ιδρύματα – «σφραγίδες» να τα κλείσει, ενώ για την αντιμετώπιση του Γηροκομείου με κοινωφελές έργο ως κοινός οφειλέτης του Δημοσίου, ο κ. Πάνος είπε ότι απορεί που ζούμε.

Να σημειωθεί ότι το ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 1.350.000 € και το ΙΚΑ δέσμευσε και προσωπικούς λογαριασμούς του προέδρου, τη στιγμή που το χρέος της παρούσας Διοίκησης είναι 150.000 €.

Όσον αφορά τις οφειλές στην Εφορία ανέφερε ότι δύο του ΕΟΠΠΥΥ, θα εξοφλούταν ακόμη και ο φετινός ΕΝΦΙΑ (61.000 €) και σειρά είχε το ΙΚΑ, που θα αποπληρωνόταν με πλάνο πενταετίας.

Ο. Πάνος, είπε ότι στο πλευρό του Ιδρύματος στέκονται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, η και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης , με παρέμβαση του οποίου ζητήθηκε να μιλήσει η διοίκηση του τοπικού Ιδρύματος με τον διοικητή του ΙΚΑ.

Σήμερα το Ίδρυμα φιλοξενούνται 115 ηλικιωμένοι και υπάρχει μεγάλη σειρά αναμονής και άλλων που θέλουν να φιλοξενηθούν στο Γηροκομείο, ενώ απασχολούνται 50 εργαζόμενοι, μαζί με τους συνεργάτες γιατρούς.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας του Κώστας Στεργίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ Αποστόλης Νάνος και Θόδωρας Τσαλούχας, καθώς και εκπρόσωποι του Σωματείου Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας.

Νωρίτερα διοίκηση και εργαζόμενοι του Ιδρύματος συγκεντρώθηκαν στο Γηροκομείο και στη συνέχεια μετέβησαν στο ΙΚΑ.

girokomeio2girokomeio1girokomeio

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση