Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » 941 νέα κρούσματα – Κλειστά λύκεια στην Αττική και επιστροφή του click away
941 νέα κρούσματα – Κλειστά λύκεια στην Αττική και επιστροφή του click away

941 νέα κρούσματα – Κλειστά λύκεια στην Αττική και επιστροφή του click away

Στο «κόκκινο» και επίσημα η Αττική, που μέτρησε την Παρασκευή πάνω από τα μισά τα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει νέα περιοριστικά μέτρα.

Πλέον επανέρχεται το και το click in shop στις «κόκκινες περιοχές», ενώ ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, εκτός από τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε πως στις «κόκκινες» περιοχές θα υπάρχει επιστροφή στο και στο ραντεβού για τις αγορές σε συγκεκριμένου τομείς του Λιανεμπορίου.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα λειτουργίας των καταστημάτων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ενημέρωσε πως τα καταστήματα θα είναι κλειστά την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε επιπλέον μέτρα για να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, στις «κόκκινες περιοχές» θα λειτουργούν:

  • Οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου μόνο με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away),
  • Τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και τα βιβλιοχαρτοπωλεία, με ραντεβού για παραλαβή εντός καταστήματος (click inside).

Επαναφορά του χάρτη επιδημιολογικής ς

Διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ς, το επίπεδο Α'- επιτήρησης (το οποίο απεικονίζεται με κίτρινο χρώμα) και το επίπεδο Β' – αυξημένου κινδύνου (το οποίο απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα και) στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

«Κίτρινες περιοχές»

Πέραν των οριζόντιων μέτρων που ισχύουν σε όλη την χώρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00
  • Λειτουργία δια ζώσης σε Γυμνάσια και Λύκεια
  • Έως 25 άτομα στις εκκλησίες
  • Ανοιχτό λιανεμπόριο, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ,

«Κόκκινες περιοχές»

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 (εκτός της Αττικής)
  • Επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου μόνο με την διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).
  • Επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων, με την διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εντός καταστήματος (click inside).
  • Χώροι λατρείας μέχρι εννέα άτομα

941-nea-kroysmata-kleista-lykeia-stin-attiki-kai-epistrofi-toy-click-away0

941-nea-kroysmata-kleista-lykeia-stin-attiki-kai-epistrofi-toy-click-away1Πάνω από το όριο ασφαλείας ο ιός

Σε 941 ανέρχονται τα νέα τα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 22 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 5764.

Παράλληλα, σε 260 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πάνω από τα μισά κρούσματα στην Αττική

Μόνο στην Περιφέρεια Αττικής, ο αριθμός των νέων περιστατικών -19 ανήλθε σε 526, εκ των οποίων τα 130 στον κεντρικό τομέα Αθηνών. Στην Περιφερειακή Ενότητα ς, ο αντίστοιχος αριθμός κυμαίνεται σε 58.

941-nea-kroysmata-kleista-lykeia-stin-attiki-kai-epistrofi-toy-click-away2

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 941 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 155678, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5927 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48600 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

260 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 193 (74.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1099 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5764 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3388 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση