Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » 86η ΔΕΘ: Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
86η ΔΕΘ: Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

86η ΔΕΘ: Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 

Παρακολουθήστε live την ομιλία του πρωθυπουργού:

 

«Οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός και δημαγωγία»

Το εθνικό στοίχημα συνεχίζει να διαπερνά τον χρόνο παραμένοντας ένα: μέσα από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, ο τόπος να είναι ελεύθερος, κυρίαρχος και ανεξάρτητος και οι του να ευημερούν, αναπνέοντας τον αέρα μιας δημοκρατίας που τους προστατεύει και τους παρέχει ευκαιρίες να δημιουργούν γι' αυτούς και τις οικογένειες τους, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός και δημαγωγία, ενώ η ενότητα και η αλήθεια οδηγούν μόνο σε νίκες, υπογράμμισε και σημείωσε πως ύστερα από 12 χρόνια μνημονίων και επιτήρησης η Ελλάδα έχει πλέον ανακτήσει την οικονομική της αυτονομία από την ευρωπαϊκή εποπτεία, ενώ πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη και τις εξαγωγές.

«Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά»

«Καλούμαστε να κάνουμε ιστορικές επιλογές. Συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά» είπε.

«Όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένα – με μια λάθος κίνηση μπορούν να γκρεμιστούν» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δρομολογούμε έργα πνοής που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης»

«Δρομολογούμε έργα πνοής που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης και την κάνουν πρωταγωνίστρια: Το αεροδρόμιο είναι ήδη έτοιμο. Το μετρό έχει μπει σε τροχιά παράδοσης στο τέλος του 2023. Ο νέος περιφερειακός «fly over» και η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης» είπε ο πρωθυπουργός.

86η ΔΕΘ: Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη-1

Επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην 86η ΔΕΘ. Εκεί, τον υποδέχτηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, τον οποίο και συνεχάρη ο πρωθυπουργός για την πρόληψη και την αντιμετώπιση στο κομμάτι της πυροπροστασίας.

86η ΔΕΘ: Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη-2

«Πέρυσι όταν η χ χτυπήθηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, είχα αναλάβει μία δέσμευση ότι θα κάνουμε μία σκληρή αξιολόγηση των αδυναμιών μας και θα προχωρήσουμε σε μία ουσιαστική αναδιάταξη των δυνάμεων. Επιστρατεύσαμε τον κύριο Υπουργό, τον κύριο Υφυπουργό για να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης. Και πιστεύω ότι σε όλους τους καλοπροαίρετους Έλληνες , τα από αυτή τη δουλειά είναι ήδη ορατά», είπε ο κ.Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Το γεγονός ότι είχαμε πολλά περισσότερα εναέρια μέσα και δεν ακούσαμε ποτέ και από κανέναν παράπονο φέτος που είναι τα αεροπλάνα, πού είναι τα ελικόπτερα, όλα αυτά τα οφείλουμε στη σκληρή δουλειά την οποία κάνατε. Και φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Καταρχάς η περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, παραμένουμε σε εγρήγορση. Όμως είναι μία πάρα πολύ καλή απόδειξη ότι είμαστε σε θέση, ως Πολιτεία, να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Να αναγνωρίζουμε με θάρρος, με ειλικρίνεια τα λάθη μας και να προχωράμε μπροστά».

«Και φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Καταρχάς η περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, παραμένουμε σε εγρήγορση. Όμως είναι μία πάρα πολύ καλή απόδειξη ότι είμαστε σε θέση, ως Πολιτεία, να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Να αναγνωρίζουμε με θάρρος, με ειλικρίνεια τα λάθη μας και να προχωράμε μπροστά. Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα και η της χώρας απέναντι σε ποικιλόμορφες κρίσεις και ακραία καιρικά φαινόμενα θα πρέπει να είναι ολοένα και πιο έντονη, ολοένα και πιο οργανωμένη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη πως όπως συνέδραμαν άλλες χώρες πέρσι στις πυρκαγιές της Ελλάδας, έτσι φέτος η χώρα μας ήταν αυτή που έστειλε πυροσβεστικά στη Γαλλία και στην Πορτογαλία που δοκιμάστηκαν από πολύ μεγάλες δασικές πυρκαγιές

«Ο επαγγελματίας που κλέβει το κράτος, κλέβει όλους τους ‘Ελληνες φορολογούμενους»

Κατά την περιοδεία του πρωθυπουργού στα περίπτερα και τους χώρους της 86ης ΔΕΘ, ένας από τους σταθμούς ήταν και το της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπου του παρουσιάστηκε από τον διοικητή, Γιώργο Πιτσιλή, η νέα εφαρμογή για τη μη έκδοση αποδείξεων «Appodixi».

«Ο επαγγελματίας που κλέβει το κράτος, τελικά κλέβει όλους τους Ελληνες φορολογούμενους», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «έχουμε πια τα εργαλεία εάν κλέβετε το κράτος να σας βρούμε. Και θα το κάνουμε, γιατί αυτή είναι η κοινωνικά υπεύθυνη στάση ώστε να μην κερδοσκοπούν κάποιοι εις βάρος των πολιτών».

Μπήκε σε προσομοιωτή του μαχητικού F-15

Στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τον υποδέχτηκαν ο υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς και κατά τη ξενάγησή του ο πρωθυπουργός μπήκε στον προσομοιωτή του μαχητικού F-35, μία από τις μεγαλύτερες ατραξιόν της φετινής έκθεσης.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τους άλλους προσομοιωτές που υπάρχουν στο ίδιο περίπτερο, του Rafale και του ελικοπτέρου Sikorsky, ενώ είδε τα ομοιώματα των νέων φρεγατών FDI HN «Belharra» και των νέων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου ΜΗ-60R «Romeo».

Στο περίπτερο – αφιέρωμα για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το περίπτερο που παρουσιάζει το επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή επισκέφτηκε ο κ. Μητσοτάκης κι εκεί τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε και παρακολούθησε απόσπασμα από το για τη Μικρασιατική καταστροφή, αλλά και ένα μονόπρακτο του συγγραφέα Γιώργου Μάνου, όπου μία γυναίκα ζει τις τελευταίες ημέρες της παραμονής των Ελλήνων στη Σμύρνη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση