Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » 6η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην Ελούντα
6η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην Ελούντα

6η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην Ελούντα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο πλαίσιο των εργασιών της 6ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, στην Ελούντα.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής ς Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά το πέρας των διμερών συναντήσεων, ο πρωθυπουργός είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής ς και τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και  ακολούθησαν οι τριμερείς των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

«Η Σύνοδος αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με την Αίγυπτο και τον αναβαθμισμένο ρόλο που οι τριμερείς και πολυμερείς πρωτοβουλίες τους έχουν αποκτήσει στην προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, ς και ανάπτυξης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την περιοχή», σημειώνει η Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές , κατά τις διμερείς επαφές των αρχηγών και την τριμερή συνάντησή τους θα τεθούν στο επίκεντρο μεταξύ άλλων οι περιφερειακές εξελίξεις, η ενεργειακή , η περιφερειακή σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, η οικονομική συνεργασία, καθώς επίσης και η τριμερής συνεργασία σε τομείς της οικονομίας, της ψηφιακής πολιτικής, του τος και της ομογένειας, ενώ θα υπογραφούν και οι σχετικές συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Στραθάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος , ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ομογένειας, Τέρενς Κουίκ, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης και ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Κατά την 6η Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου πρόκειται να υιοθετηθεί «Κοινή Δήλωση» και να υπογραφούν, σύμφωνα με τις της ς, τα εξής κείμενα:

1. Διμερής Συμφωνία Κοινωνικής Ασφάλισης Ελλάδας-Αιγύπτου

2. Επιστολή Προθέσεων μεταξύ Egyptian Countryside Development Company ECDC και GKI Group of Companies (από Κύπρο) για συνεργασία στον Γεωργικό Τομέα

3. Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας στον Τομέα της Εκπαίδευσης

4. Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας στον Τομέα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας

5. Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας με αντικείμενο την Τεχνική Συνεργασία Τελωνείων

6. Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Φορέων Προώθησης Επενδύσεων (Enterprise Greece με αντίστοιχους φορείς Κύπρου-Αιγύπτου).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση