Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Άρχισαν οι κόντρες στο Βόλο πριν ξεκινήσει το έργο της ηλεκτροκίνησης
Άρχισαν οι κόντρες στο Βόλο πριν  ξεκινήσει το έργο της ηλεκτροκίνησης

Άρχισαν οι κόντρες στο Βόλο πριν ξεκινήσει το έργο της ηλεκτροκίνησης

“Σε επιστήμη έχουν πλέον αναγάγει το πολιτικό… παπατζιλίκι τα γραφικά cartoons της τοπικής πολιτικής μας ζωής, που συναποτελούν τη δημοτική ομάδα του και εμφανίζονται σαν δήθεν ανεξάρτητοι και οι λοιποί επαγγελματίες σωτήρες της πόλης, όπως αποδεικνύει και πάλι ο διαγκωνισμός τους που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την εξαγγελία του έργου για την ηλεκτροκίνηση της γραμμής του ΟΣΕ Βόλος – Λάρισα” επισημαίνει η Βόλου, ενώ η Επιλογή Ευθύνης τονίζει: «Διεκδίκησαν» ένα έργο που είχε ανακοινωθεί πριν από δύο μήνες”.

Χαρακτηριστικά η αναφέρει: “Πρώτος, ως συνήθως, την περασμένη Τρίτη, βγήκε και σε ο Περιφερειάρχης Λάρισας, Αγοραστός, ακολούθησε την επομένη ο έτερος πολιτικός απατεώνας, Πάνος και τελικά ήρθαν και οι έξι «ανεξάρτητοι» για να συμπληρώσουν την εικόνα της σήψης και της παρακμής του πολιτικού συστήματος.

Το σημερινό «κατόπιν ενεργειών μου» της υφυπουργού, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, αν και η μόνη που δικαιούται να ομιλεί, ήρθε να ολοκληρώσει το παζλ.

Κοινός παρονομαστής η άρνησή τους να δεχθούν ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε την όποια συμμετοχή στην θετική εξέλιξη του έργου. Ειλικρινώς δεν μας πειράζει. Μακάρι να φέρνουν έργα για την πόλη μας και τους συμπολίτες μας και εμείς θα τα υλοποιούμε, συγχαίροντάς τους παράλληλα για τα επιτεύγματά τους.

Ωστόσο επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε τους πολίτες, που τους σεβόμαστε απόλυτα, για τις δραστηριότητές μας υπέρ των θεμάτων της πόλης, γι' αυτό και μόνο δημοσιοποιούμε επίσημο έγγραφο, που εστάλη στον αρμόδιο υπουργό, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη και την υφυπουργό, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, από τις 6 Μαΐου , με αριθμό πρωτ.37716, και με το οποίο, μαζί με τις αλλεπάλληλες προσωπικές επαφές, παρεμβαίνουμε και για το θέμα αυτό.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της κάθε πλευράς. Εμείς παλεύοντας και δημιουργώντας για το μέλλον της πόλης και αυτοί στα σπίτια τους, όπου τους έστειλε ο κόσμος, να παίζουνε τον… παπά!”

Επιλογή Ευθύνης: «Διεκδίκησαν» ένα έργο που είχε ανακοινωθεί πριν από δύο μήνες!

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για το θέμα της επαναχάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής με κατάργηση του γνωστού “S” στη Νέα Ιωνία, από την παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ- ΜΠΡΟΣΤΑ» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν άντεξε τελικά την … αδικία η Δημοτική Αρχή. Ξύπνησε λοιπόν από τον πολιτικό της λήθαργο και αποφάσισε να διεκδικήσει και αυτή δάφνες για το έργο της επαναχάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής με κατάργηση του γνωστού “S” στη Νέα Ιωνία, το οποίο φαίνεται πως μπαίνει πια σε θετικό δρόμο, στο πλαίσιο του ευρύτερου έργου της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Βόλου-Λάρισας.

Ως λάβαρο του ασυμβίβαστου αγώνα τους, οι σημερινοί διοικούντες τον Δήμο ανέμισαν μια ολόκληρη επιστολή που έστειλε, στις 6 Μαΐου , ο «υποκατάστατος» Θ. Θεοδώρου προς τον υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ Χ. Σπίρτζη και την υφυπουργό Μ. Χρυσοβελώνη. Το μόνο που διέφυγε από τους θλιβερούς συντάκτες της ανακοίνωσης είναι ότι η επαναχάραξη της γραμμής με παράκαμψη της Νέας Ιωνίας δεν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά αυτή τη βδομάδα. Είχε ήδη ανακοινωθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Θάνο Βούρδα, στις 3 Μαρτίου 2016, δηλαδή δύο ολόκληρους μήνες πριν δεήσει να στείλει την επιστολή του ο Θ. Θεοδώρου, κατά την τότε επίσκεψή του στον Βόλο.

Η επιστολή Θεοδώρου ήταν απλώς για «ξεκάρφωμα», προκειμένου δηλαδή να καλύψουν εκ των υστέρων την παντελή αδιαφορία τους και για αυτή την πάγια διεκδίκηση της πόλης και ιδιαίτερα της Νέας Ιωνίας. Άλλωστε δεν είχαν καταδεχθεί να ασχοληθούν με το θέμα, ούτε όταν, στις 15-12-2014, κατέθεσε σχετική η ενιαία τότε παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στην οποία συμμετείχαν και οι 6 ανεξάρτητοι σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι, ούτε όταν, στις 21-10-2015, καταθέσαμε ως παράταξη πρόταση να συζητηθεί συνολικά στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας και να αναλάβει ο κάθε αναγκαία πρωτοβουλία.

Καταλαβαίνουμε ότι η ιστορία της πόλης και του δήμου τους έχει γίνει έμμονη ιδέα, αφού οι ίδιοι ήταν παντελώς απόντες. Όσο όμως και αν επαναλαμβάνουν μονότονα τα ίδια και τα ίδια επικοινωνιακά κόλπα, την ιστορία αυτή δεν θα μπορέσουν να την ξαναγράψουν.

Το μόνο που επιτυγχάνουν κάθε φορά που το επιχειρούν, είναι να αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πόλη και τις πραγματικές της ανάγκες και ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η συγκρότηση καθεστωτικών μηχανισμών για την πολιτική τους επιβίωση».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση