Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » 50.000 ειδοποιητήρια σε οφειλέτες με χρέη από 30 έως 500 ευρώ
50.000 ειδοποιητήρια σε οφειλέτες με χρέη από 30 έως 500 ευρώ

50.000 ειδοποιητήρια σε οφειλέτες με χρέη από 30 έως 500 ευρώ

Παρήλθε η προθεσμία που είχε δώσει η ενική ραμματεία Δημοσίων Εσόδων στους οφειλέτες του Δημοσίου, προκειμένου να τακτοποιήσουν τα τους (μέχρι Μαΐου).

Ηδη ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων σε 50.000 οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι καλούνται να ρυθμίσουν την οφειλή τους. Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία απέστειλε τα πρώτα «μπιλιετάκια» στους οφειλέτες, τα των οποίων ξεκινούν από 30 ευρώ και φθάνουν έως τα 500 ευρώ. Για τους μεγάλους οφειλέτες αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους στο Διαδίκτυο.

Με το ειδοποιητήριο που έλα ή θα λάβουν, οι μικροί οφειλέτες ενημερώνονται για τα χρέη τους και καλούνται είτε να τα αποπληρώσουν είτε να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων. Σημειώνεται ότι τα ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 87 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα καινούργια, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2016, ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ. Για τους μεγάλους οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προβλέπει ότι κάθε τρίμηνο θα δημοσιοποιείται η λίστα με τα ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων, τα οποία οφείλουν στο Δημόσιο ποσά από 150.000 ευρώ και άνω, συμπεριλαμβανομένων μάλιστα των τόκων και προσαυξήσεων. Οι λίστες θα περιλαμβάνουν:

Φυσικά πρόσωπα: ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα και ς, βασική οφειλή, συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.

Επιχειρήσεις: ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση έδρας, βασική οφειλή, συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.

Σημειώνεται ότι 3,7 εκατ. φορολογούμενοι οφείλουν στην εφορία περίπου 2,3 δισ. ευρώ, ενώ 6.500 οφειλέτες έχουν οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ και συνολικά οφείλουν 60,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της , οι οφειλές των φορολογουμένων στο πρώτο τρίμηνο του έτους ανήλθαν στα 3,22 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να διευρυνθεί συνεπεία των πολλών φόρων που έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ από χθες αλλά και αυτών που θα εφαρμοσθούν από τον Οκτώβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση