Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Με το βλέμμα στο πακέτο προληπτικών μέτρων και στη νέα ρύθμιση του χρέους
Με το βλέμμα στο πακέτο  προληπτικών μέτρων  και στη νέα ρύθμιση του χρέους

Με το βλέμμα στο πακέτο προληπτικών μέτρων και στη νέα ρύθμιση του χρέους

Έξαήμερο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων έως την ερχόμενη Δευτέρα που θα συνεδριάσει το Eurogroup, θα ακολουθήσει το διάλειμμα στις επαφές μεταξύ ς και δανειστών λόγω του Ορθόδοξου Πάσχα.

Τις ημέρες που πέρασαν οι εκπρόσωποι της τρόικας είχαν μεταξύ τους επι σε μία προσπάθεια να προχωρήσουν τις διαδικασίες ώστε να υπάρξει λύση τόσο στο πρόβλημα με το πακέτο των προληπτικών μέτρων, όσο και στο θέμα της νέας ς του χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των θεσμών για τα ζητήματα αυτά.

Προς το παρόν καμία πλευρά δεν επιβεβαιώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ελλάδας, Ευ. Τσακαλώτου, ερμανίας, Β. Σόιμπλε, αλλίας, Μ. και των εκπροσώπων των δανειστών (κ. από Κομισιόν, κ. Κερέ από ΕΚΤ και κα Λαγκάρντ από ΔΝΤ), υπό τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανεξαρτήτως του εάν ο κ. Ντάισελμπλουμ αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία, ο κ. σχεδιάζει νέο γύρο επαφών με τους βασικούς ομολόγους του στο Eurogroup και εκπροσώπους των θεσμών από την Παρασκευή και μετά. Επαφές που θα έχουν ως στόχο να γίνουν αποδεκτά τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης για τον μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης πιθανών αποκλίσεων στον προϋπολογισμό, αντί της νομοθέτησης των προληπτικών μέτρων που ζητά το ΔΝΤ και αρκετές χώρες της Ευρωζώνης προς το παρόν.

Επίσης, το άλλο θέμα που απασχολεί τους δανειστές της χώρας είναι αυτό της νέας ς του ελληνικού χρέους. Εφόσον στο Eurogroup της Δευτέρας υπάρχει σε τεχνικό επίπεδο για την αξιολόγηση και το ζήτημα των προληπτικών μέτρων (κάτι το οποίο θεωρείται δύσκολο στην παρούσα φάση), τότε θα ανοίξει και η συζήτηση για το χρέος. Δραστικές αποφάσεις δεν αναμένονται, αλλά Ευρωζώνη και ΔΝΤ θα πρέπει να βρουν τον κοινό τόπο για να μη μπλοκάρει στο θέμα του χρέους η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

πηγή
“kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση