Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τρόφιμα και κρέας σε απόρους μοίρασε η Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας
Τρόφιμα και κρέας σε απόρους μοίρασε η Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας

Τρόφιμα και κρέας σε απόρους μοίρασε η Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας

Τετρακόσια κιλά κρέας και 20 κούτες με τρόφιμα μακράς διαρκείας θα διατεθούν 150 ωφελούμενες οικογένειες, ενώ η διανομή θα επαναληφθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα γίνει θεσμός για να βοηθηθούν όλοι οι συνάνθρωποι που πλήττονται από ασιτία, απουσία στέγης κ.λπ.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ευχαρίστησε φορείς, πολίτες και σχολεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της περιφερειακής ενότητας εδώ και κάποιους μήνες και δημιούργησαν ένα κοινωνικό παντοπωλείο, μάζεψαν τρόφιμα μακράς διαρκείας και όχι μόνο. “Τις τελευταίες ημέρες δόθηκαν και κρέατα, από τον διαχειριστή των Σφαγείων Βόλου. Συντονιστήκαμε και ένα κομμάτι που αφορά στην κοινωνική παροχή και σήμερα δίνουμε τρόφιμα στο σύλλογο πολυτέκνων, στο σύλλογο τριτέκνων νομού Μαγνησίας και στο σύλλογο τριτέκνων Αλμυρού, προκειμένου οι ίδιοι να κάνουν τη διανομή εκεί που χρήζει ιδιαίτερης ανάγκης. Καταβάλλουμε προσπάθεια να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και να δώσουμε ένα μήνυμα πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτές τις Άγιες ημέρες να δώσουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στο συνάνθρωπο που βιώνει δύσκολες στιγμές” είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Κολυνδρίνη αναφέρθηκε στον συμβολισμό που δόθηκε για το Υγειονομικό, λέγοντας: “Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Επιλέξαμε αυτό το χώρο γιατί εδώ στεγάζονται οι υγειονομικές υπηρεσίες εδώ συνεδριάζει η υγειονομική επιτροπή εδώ θα στεγαστεί και η επιτροπή στήριξης αποφυλακιζομένων που βρίσκεται υπό σύσταση. Το κτίριο ανήκει στη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οπότε η λέξη Κοινωνική Μέριμνα που συμπεριλαμβάνεται νομίζω πως συνυφαίνεται και με τη δράση μας σήμερα. Το κτίριο ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με συμβόλαιο και δεν τίθεται κανένα θέμα διαφορετικού ιδιοκτησιακού καθεστώτος”.

Για τους πρόσφυγες σημείωσε: “Εμείς ανταποκριθήκαμε και στις ανάγκες των προσφύγων. Εμείς μέσα από αυτή την έκκληση είδαμε ότι οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται σταθερά, άρα μπορούμε να βοηθήσουμε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων νομού Μαγνησίας Σουλτάνα Πράπα αναφέρθηκε στην βοήθεια που δίνει η Περιφερειακή Ενότητα χαρακτηρίζοντάς την σημαντική και σημείωσε: “τους ευχαριστούμε που αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα, σκέφτονται τον συνάνθρωπο. Θα βοηθηθούν αρκετές πολύτεκνες οικογένειες. Ευχαρίστηκε και ΜΜΕ που προβάλλουν τα προβλήματα των πολυτέκνων. Καλή ανάσταση και να αναστηθεί η Ελλάδα μας”.

Η πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Μαγνησίας Σούλα Βακουφτσή ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευχαρίστηκε την Περιφερειακή Ενότητα και ιδιαίτερα την κα Κολυνδρίνη και τους αντιπεριφερειάρχες με τους οποίους-όπως είπε- έχουμε καλή συνεργασία χρόνια τώρα και μας βοηθά όσο γίνεται. Κάποιες τρίτεκνες οικογένειες θα κάνουν ανάσταση με αυτή την σημαντική προσφορά.

Τέλος, η γραμματέας του συλλόγου τριτέκνων δήμου Αλμυρού Σοφία Τσέλιου είπε: “Σας εύχομαι καλή Ανάσταση” κι ευχαρίστησε την Δωροθέα Κολυνδρίνη με την οποία-όπως ανέφερε- ο σύλλογος έχει καλή συνεργασία και τους έχει βοηθήσει σε πολλά θέματα. “Η βοήθεια είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί οι τρίτεκνες οικογένειες που θα τη λάβουν, είναι και οι τρεις γονείς άνεργοι. Πρόκειται για 30-35 οικογένειες” είπε χαρακτηριστικά.

kreastrofima

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση