Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » 450 εκατ. από τα ταμειακά διαθέσιμα
450 εκατ. από τα ταμειακά διαθέσιμα

450 εκατ. από τα ταμειακά διαθέσιμα

Διχασμένη εμφανίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσον αφορά τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ και των Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς κάποιοι δήμοι, όπως ο Δήμος – Νίκαιας, ανακοίνωσαν ότι θα εφαρμόσουν την απόφαση.

Πάντως, προς το παρόν, η συγκέντρωση των ταμειακών διαθεσίμων βρίσκεται πολύ χαμηλά σε σχέση με τις κυβερνητικές προσδοκίες, μόλις στα 450 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 1,5 δισ. που αναμενόταν. Η από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εστιάζεται στον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση να υποχρεώσει τους δήμους και τις Περιφέρειες να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Χθες στην ομιλία του στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος της Κ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος) ιώργος Πατούλης εξέφρασε την κάθετη αντίδραση της Ενωσης στην πρακτική της κυβέρνησης να νομοθετεί για ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση με ΠΝΠ, ωστόσο «θα δώσουμε τα χρήματά μας, αλλά αυτό που ζητάμε είναι να μας ξεκαθαρίσετε με νόμο, και όχι με μισόλογα και υπεκφυγές, πόσο διάστημα θα διαρκέσει η δέσμευση των χρημάτων μας και με ποιο μηχανισμό θα διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση της λειτουργίας των δημοτικών μας υπηρεσιών.
Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδος) Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στη Βουλή, εξέφρασε τον φόβο πως αν τα χρήματα επενδυθούν σε , θα χαθούν. Δυσαρέσκεια επίσης εκφράστηκε και για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής «αυτονόμως» έχει ήδη μεταφέρει τα της στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι υπηρεσίες πολλών δήμων θα κλείσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή όπου συζητείται η ΠΝΠ. ια το απόγευμα στις 7 έχει προγραμματιστεί φοιτητικό συλλαλητήριο.

Eντωμεταξύ διαδοχικές συναντήσεις με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος στις 12.00 το μεσημέρι και με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στις 3.00 θα έχει το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου ο .

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση