Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » 4.160 αιτήσεις ήδη στο «Γέφυρα 2»
4.160 αιτήσεις ήδη στο «Γέφυρα 2»

4.160 αιτήσεις ήδη στο «Γέφυρα 2»

Σε πληρωμές που ανέρχονται συνολικά στα 23,7 εκατ. και αντιστοιχούν στην 113.961 δανείων και 72.581 δικαιούχων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρα 1».

Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες πληρωμές, το συνολικό ποσό της κρατικής ς που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα στους δικαιούχους του προγράμματος ανέρχεται στα 96 εκατ. . Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα υψηλό είναι το ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το πρόγραμμα «Γέφυρα 2». Από την περασμένη Δευτέρα, που ξεκίνησε η λειτουργία της σχετικής ψηφιακής ς μέχρι χθες το βράδυ, 4.160 ΑΦΜ είχαν προχωρήσει στην οριστική υποβολή αίτησης στο νέο πρόγραμμα. Εξ αυτών, 2.468 είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, 1.147 είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή ατομικές επιχειρήσεις, 479 είναι μικρές επιχειρήσεις και 66 είναι μεσαίες επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το «Γέφυρα 2» έως τις 9 Μαΐου.

Άνοδος 153% του τζίρου μέσα σε μία τετραετία

Σημαντική μεγέθυνση εμφανίζει η εταιρεία Quest Online, με την ανοδική των μεγεθών της να συνάδει με την «έ» του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Quest εμφάνισε, την τελευταία τετραετία, άνοδο 153% του κύκλου εργασιών της, η οποία είναι σημαντικά υψηλότερη, σε σχέση με τον ρυθμό ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Το 2020, σε σχέση με το 2019, η Quest Online παρουσίασε άνοδο πωλήσεων 40%, ενώ τα μεικτά κέρδη και τα κέρδη προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 113%, σε 803 χιλ. ευρώ.

Έρχεται φραγή στα πενταψήφια

Τείχος προστασίας έναντι των μηνυμάτων κινητού τηλεφώνου (sms) υψηλής χρέωσης επιχειρεί να ορθώσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, προτείνοντας αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης.  Οι υπό διαβούλευση αλλαγές της ΕΕΤΤ προβλέπουν, μεταξύ άλλων, ότι θα εφαρμόζεται εκ των προτέρων φραγή σε όλες τις υπηρεσίες που χρεώνονται με τη λήψη «premium» απλών ή πολυμεσικών μηνυμάτων (PSMS, PMMS) σε όλους τους συνδρομητές των παρόχων.

Δικαίωμα αποσύνδεσης από τον υπολογιστή

Ρητή πρόβλεψη που θα δίνει στον εργαζόμενο το δικαίωμα αποσύνδεσής του από τον υπολογιστή, μετά τη λήξη του ωραρίου του, θα περιέχει η διάταξη για την τηλεργασία, που θα περιλαμβάνεται τελικά στο πολυαναμενόμενο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Μαΐου. Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει καταστήσει την τηλεργασία κομβική μορφή απασχόλησης, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να παράσχει στον εργαζόμενο τη δυνατότητα αποσύνδεσης από την πιθανή 24ωρη «αιχμαλωσία» της οθόνης, του υπολογιστή ή και του κινητού. Στην πράξη, η διάταξη θα απαγορεύει κάθε δυσμενή διάκριση εις βάρος τηλεργαζομένου, επειδή άσκησε το δικαίωμα αποσύνδεσης.

Οι νικητές και οι χαμένοι

H επιβολή ενός παγκόσμιου ελάχιστου εταιρικού φόρου της τάξεως του 21% θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις χώρες της Ε.Ε., κατά την UniCredit, καθώς από τη μία μεριά θα ευνοήσει εκείνες που σήμερα έχουν τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές, όπως η Γαλλία (32%), η Γερμανία (περίπου 30%) και η Ιταλία  (28%), ενώ θα οδηγούσε σε χαμηλότερα δημόσια έσοδα μικρότερες χώρες που  λειτουργούν ως φορολογικοί παράδεισοι, όπως η Ουγγαρία (9%), η Βουλγαρία (10%) και η Ιρλανδία (12,5%). Κατά τον ιταλικό οίκο, ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει στην επιστροφή των κερδών πολυεθνικών στη «μητρική» τους χ ή/και στη χ στην οποία πραγματοποιούν τις πωλήσεις. Για την Ελλάδα, με τα σημερινά δεδομένα όπου ο φορολογικός συντελεστής είναι στο 24%, η μείωση θα είναι επίσης ευνοϊκή. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης , δήλωσε μάλιστα στην τηλεόραση του Bloomberg ότι η επιβολή ελάχιστου φόρου είναι «μία πολύ καλή ιδέα» και όσο ταχύτερα μπει στο τραπέζι τόσο καλύτερα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση