Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρώτος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Πρώτος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Πρώτος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Πρωτιά του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, με ποσοστά που κυμαίνονται πάνω από το 40% δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και προβολές εκλογολόγων που παρακολουθούν τη ροή αποτελεσμάτων που φθάνουν στη Συγγρού, ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες προκειμένου να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στο β’ γύρο, έχοντας καθαρή διαφορά από τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Όσο μάλιστα ενσωματώνονται στο τελικό αποτέλεσμα τα τμήματα της Αττικής, τόσο αυξάνονται οι ψήφοι υπέρ των κ.κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, ενώ δεν αποκλείεται, εφόσον ο δεύτερος καταγράψει ισχυρή απήχηση, η διαφορά του από τον τέως πρόεδρο της Ν.Δ. να μειώνεται, καθιστώντας διεκδικήσιμη την προεδρία της ΝΔ στον β’ γύρο.

Αλλωστε, κύκλοι του κ.Μητσοτάκη αναφέρουν τα εξης: «Ο Μητσοτάκης ειναι στο 30%. Η διαφορά ειναι πολυ μικρότερη απο αυτή που λέγεται και γράφεται. Παμε στο Β´ γυρο και θα κερδίσουμε τη Ν.Δ.».

Από την πλευρά του, το του κ. Τζιτζικώστα ισχυρίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην δεύτερη θέση, υποστηρίζοντας ότι μέχρι στιγμής ο Ευ. Μεϊμαρακης μετρά 16.500 ψήφους, ο Απ. 10.650,ο 8.400 και ο Αδωνις 3.050 .

Στην τέταρτη θέση, με το ποσοστό του να κυμαίνεται στο όριο του 10% φέρεται να κινείται ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Το όριο των 400.000 πολιτών ξεπέρασε ο αριθμός αυτών που ψήφισαν στην διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Αποτέλεσμα της αθρόας συμμετοχής των πολιτών αλλά και της πλήρους λειτουργίας των μηχανισμών κινητοποίησης που είχαν στη διάθεσή τους οι , οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στις γαλάζιες στέλνουν αφενός ένα μήνυμα αφύπνισης της Νέας Δημοκρατίας, μετά από μία μακρά περίοδο εσωστρέφειας που ξεκίνησε ήδη από την εκλογική ήττα του Ιανουαρίου, αφετέρου αποτυπώνουν τη σκληρή μάχη παρασκηνίου που δόθηκε μέχρι και το κλείσιμο της τελευταίας κάλπης στην ελληνική επικράτεια.

Η ίδια αυτή συμμετοχή συνιστά μήνυμα και προς την του κ. Αλ. Τσίπρα καθώς τέτοιου εύρους κινητοποίηση, τρείς μήνες μετά την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις δείχνει, αν μη τι άλλο, μία ισχυρή αντίρροπη δύναμη, που βέβαια θα χρειαστεί χρόνο προκειμένου να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική.

Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να συλλέγονται στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο ασφαλής εικόνα αναμένεται μετά τις 23:00 το βράδυ.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση