Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πρώτος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Πρώτος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Πρώτος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Πρωτιά του κ. Ευάγγελου Μεϊμράκη, με ποσοστά που κυμίνονται πάνω από το 40% δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις εκλογές της έας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και προβολές εκλογολόγων που παρακολουθούν τη ροή αποτελεσμάτων που φθάνουν στη , ο κ. μοιάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες προκειμένου να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στο β' γύρο, έχοντας καθαρή διαφορά από τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Όσο μάλιστα ενσωματώνονται στο τελικό αποτέλεσμα τα της Αττικής, τόσο αυξάνονται οι ψήφοι υπέρ των κ.κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, ενώ δεν αποκλείεται, εφόσον ο δεύτερος καταγράψει ισχυρή απήχηση, η διαφορά του από τον τέως πρόεδρο της .Δ. να μειώνεται, καθιστώντας δδικήσιμη την προεδρία της ΝΔ στον β' γύρο.

Αλλωστε, κύκλοι του κ.Μητσοτάκη αναφέρουν τα εξης: «Ο ειναι στο 30%. Η διαφορά ειναι πολυ μικρότερη απο αυτή που λέγεται και γράφεται. Παμε στο Β´ γυρο και θα κερδίσουμε τη Ν.Δ.».

Από την πλευρά του, το περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα ισχυρίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην δεύτερη θέση, υποστηρίζοντας ότι μέχρι στιγμής ο Ευ. Μεϊμαρακης μετρά 16.500 ψήφους, ο Απ.Τζιτζικώστας 10.650,ο Κυρ. Μητσοτάκης 8.400 και ο Αδωνις 3.050 .

Στην τέταρτη θέση, με το ποσοστό του να κυμαίνεται στο όριο του 10% φέρεται να κινείται ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Το όριο των 400.000 πολιτών ξεπέρασε ο αριθμός αυτών που ψήφισαν στην διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Αποτέλεσμα της αθρόας συμμετοχής των πολιτών αλλά και της πλήρους λειτουργίας των μηχανισμών κινητοποίησης που είχαν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι, οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στις γαλάζιες κάλπες στέλνουν αφενός ένα μήνυμα αφύπνισης της Νέας Δημοκρατίας, μετά από μία μακρά περίοδο εσωστρέφειας που ξεκίνησε ήδη από την εκλογική ήττα του Ιανουαρίου, αφετέρου αποτυπώνουν τη σκληρή μάχη παρασκηνίου που δόθηκε μέχρι και το κλείσιμο της τελευταίας κάλπης στην ελληνική επικράτεια.

Η ίδια αυτή συμμετοχή συνιστά μήνυμα και προς την κυβέρνηση του κ. Αλ. καθώς τέτοιου εύρους κινητοποίηση, τρείς μήνες μετά την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες δείχνει, αν μη τι άλλο, μία ισχυρή αντίρροπη δύναμη, που βέβαια θα χρειαστεί χρόνο προκειμένου να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική.

Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να συλλέγονται στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο ασφαλής εικόνα αναμένεται μετά τις 23:00 το βράδυ.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση