Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / “Πόλεμος” μεταξύ του γ.γ. του ΥΠΕΣ Κ. Πουλάκη και του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέο
“Πόλεμος”  μεταξύ του γ.γ. του ΥΠΕΣ Κ. Πουλάκη και του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέο

“Πόλεμος” μεταξύ του γ.γ. του ΥΠΕΣ Κ. Πουλάκη και του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέο

“Πόλεμος” ξέσπασε μεταξύ του γ.γ. του Κ. Πουλάκη και του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, μετά την επιβολή του μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας στον δήμαρχο που ζητεί ο πρώτος.

Η παραπομπή του κ. Μπέου για την υπόθεση των ύποπτων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου και την επιβολή των περιοριστικών όρων που δεν έχουν αρθεί μέχρι σήμερα είναι η αφορμή και αιτία που ο κ. Πουλάκης ζητά την αυτοδίκαιη αργία.

Ο κ. Πουλάκης επισημαίνει ότι η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται και σε περίπτωση «αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα εάν έχουν επιβληθεί ή προσωρινή κράτηση».

Στο ίδιο έγγραφο ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνει ότι μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου του 2015, οπότε και εκδόθηκε υπηρεσιακή βεβαίωση του τμήματος Βουλευμάτων του εφετείου Αθηνών, δεν είχε ασκηθεί αναίρεση στο εφετειακό το οποίο παρέπεμπε σε δίκη για την υπόθεση των ύποπτων αγώνων τον κ. Μπέο και τους συγκατηγορούμενούς του.

Ο κ. Πουλάκης εκτιμά ότι είχε παρέλθει το χρονικό διάστημα του ενός μήνα από την καθαρογραφή και την επίδοση του βουλεύματος στον κατηγορούμενο δήμαρχο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν ασκήθηκε αναίρεση με το να καταστεί αμετάκλητο.

Γι′ αυτό ζητεί την εφαρμογή των άρθρων 236 και 238 του νόμου 3852/2010 βάσει των οποίων κατηγορούμενοι στους οποίους έχουν επιβληθεί ή προσωρινή κράτηση πρέπει να τεθούν σε καθεστώς αργίας.

Μάλιστα το έγγραφο του γγ καταλήγει ότι″τυχόν παράβαση της ως άνω υποχρέωσης ή υπαίτια χρονοτριβή στην εκπλήρωσή της, πλήττει ευθέως το δημόσιο συμφέρον, συνιστά δε παράβαση νόμιμης υποχρέωσης και πειθαρχικό παράπτωμα.

Απάντηση Αχ. Μπέου

Πρώτη φορά αριστερά και πρώτη φορά από τη Χούντα και μετά ένας αποτυχημένος πολιτευτής που βολεύτηκε σε θέση γενικού γραμματέα, σε αποθέωση της πιο φαύλης πρακτικής του πελατειακού συστήματος, «γνωμοδοτεί» και επιχειρεί να παραβιάσει το Νόμο.

Ο Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας του υπ. Εσωτερικών, φέρεται να γνωμοδότησε ότι οι «σύντροφοι» στο Δήμο Βόλου, σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν υπακούοντας αποκλειστικά και μόνο στα κομματικά κελεύσματα και στα ιδιοτελή τους συμφέροντα, μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους στα Νομικά Πρόσωπα και στις Επιτροπές του Δήμου, την ώρα που αλλεπάλληλες αποφάσεις, με βάση πάντα τον ισχύοντα Νόμο, επιβάλλουν το αντίθετο.

Καλούμε τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντισταθεί στην ωμή και προκλητική αντιδημοκρατική παρέμβαση του Πουλάκη, που ευθέως παραπέμπει σε άλλες μαύρες εποχές και επιχειρεί να καταργήσει την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άλλωστε αλίμονο μια απλή γνωμοδότηση, και μάλιστα κατά παραγγελία, να είναι ικανή να αντικαταστήσει το Νόμο και να κουρελιάσει κάθε έννοια Δημοκρατίας και Δικαίου. Δυστυχώς για πολλοστή φορά ο ανεκδιήγητος πολιτευτής του , με τα πανελλήνια ρεκόρ «μαυρίσματος» στις εκλογές, αποδεικνύεται τραγικά ανεπαρκής για την ευαίσθητη θέση που, παραδόξως, του εμπιστεύθηκαν.

Πρωθυπουργός και Εσωτερικών οφείλουν άμεσα να τον απομακρύνουν, άλλως θα κριθούν συνυπεύθυνοι για μια μακρά αντιδημοκρατικών και άθλιων πρακτικών του συγκεκριμένου γραμματέα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση