Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πολιτικές “κοκορομαχίες” στο ΔΣ Βόλου
Πολιτικές “κοκορομαχίες” στο ΔΣ Βόλου

Πολιτικές “κοκορομαχίες” στο ΔΣ Βόλου

Δεν εμπόδισε η ζωντανή μετάδοση μερίδα των δημοτικών συμβούλων Βόλου στη σημερινή συνεδρίαση να επιδοθούν σε πολιτικές «κοκορομαχίες».

Η πρώτη αντιπαράθεση ξεκίνησε με το «καλησπέρα» όταν ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή είπε ότι τους υποτιμά , αφού είναι τελείως ανενημέρωτοι, όπως και η πλειοψηφία του σώματος και τόνισε ότι έτσι δε μπορούν να λάβουν απόφαση για θέματα σοβαρά για την πόλη.

Απαντώντας του ο δήμαρχος Αχ. Μπέος είπε: «δεν σας υποτιμάμε, δεν σας βλέπουμε εσάς του έξι. Οι θέσεις έκλεισαν. Μην κάνετε σόου γιατί η θέση στο Λιμάνι έκλεισε , μόλις κλείσει και στο Νοσοκομείο θα είστε να φεύγετε από την πόλη» ενώ απευθυνόμενος προς τη ανεξάρτητη σύμβουλο Φωτεινή Κοκκινάκη είπε: «είσαι δυστυχισμένη , εγώ μέχρι τέλος του '19 θα είμαι εδώ, για να του απαντήσει η σύμβουλος: «ρώτα τον διπλανό σου αν είμαι δυστυχισμένη.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του σώματος Γ. Μουλάς, ο οποίος εξήγησε ότι είναι μεγάλος ο όγκος θεμάτων που πρέπει να περάσουν μέχρι τις 31/12 και χαρακτήρισε υπηρεσιακά τα θέματα, που έχουν εγκριθεί από την ΕΠΖ (ΣΧΟΑΑΠ Μακρινίτσας, ΓΠΣ και γεωλογική μελέτη).

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης διευκρίνισε ότι τα παραπάνω έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και δεν γίνεται να χαθούν και πρόσθεσε: «Eίναι έργα ΕΣΠΑ, τα τρέχουμε, είναι από την προηγούμενη ΔΑ, θα χαθεί 1,5 εκ. ευρώ αν παρέλθουν οι ημερομηνίες» .

Ο δήμαρχος Βόλου εξήγησε ότι τέλος του '15 κλείνει το ΕΣΠΑ και πρέπει να τρέξουν τα έργα, ενώ απευθυνόμενος στους ανεξάρτητους συμβούλους και τις μειοψηφίες είπε: «Θέλετε να τα ψηφίστε ή όχι τα θέματα θα περάσουν . Εμάς θα κρίνουν οι Βολιώτες .
Θα πρέπει να ντρέπεστε γιατί υπηρετείτε μια κυβέρνηση που διέλυσε τη χώρα.»

Απαντώντας σε ερώτηση της ΛΑΣ ζήτησε να μην κάνουν λαϊκισμό κι εξήγησε ότι για κάποια θέματα πολιτών η ΔΑ έβαλε χρήματα από το ταμείο , ενώ για τη ΔΕΗ είπε ότι είναι δημόσια και να μην κάνουν ερωτήσεις για το θεαθήναι.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως θα εξεταστεί αν υπάρχουν χρήματα και οι κωδικοί για να καλύψουν τις ανάγκες κάποιων ανθρώπων , ενώ συνέχισε την φραστική στους προκατόχους του λέγοντας: «Έκαναν 200 εκ. έργα λένε από την ομάδα του πολιτικού απατεώνα.

Για τη διαμάχη ΕΡΓΗΛ-ΔΕΥΑΜΒ

Για τη διαμάχη ΕΡΓΗΛ-ΔΕΥΑΜΒ ( 9,5 εκ. διεκδικεί η ΕΡΓΗΛ) τόνισε ότι δεν ασκήθηκε έφεση επί ημερών Σκοτινιώτη εντός χρονικού πλαισίου. Θα φανεί αν ήταν αμέλεια ή συνέργεια. Εμείς κάναμε αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν σκοπιμότητα και δεν παρέλαβαν το έργο.

Οι δικαστικές αρχές εξαπατήθηκαν , δεν παρουσιάστηκαν ποτέ τα πραγματικά περιστατικά και ο φάκελος και η δικαστική απόφαση ελλειπείς. Έχουν ευθύνη και πολιτικά πρόσωπα. Το θέμα το ανακινήσαμε εμείς και το παγώσαμε προσωρινά με δικαστικό αγώνα και περιμένουμε απόφαση Αρείου Πάγου και θα φανεί αν οι δικαστές μπουν στην ουσία για να διαφυλάξουν. Μια τρύπα στο νερό κάνατε, γελάει ο κόσμος».

Για την διάθεση νερού σε πολύτεκνους και μακροχρόνια ανέργους ο Αχ. Μπέος ανέφερε ότι η Αποκεντρωμένη θεώρησε άκυρες τις αποφάσεις να μην κοπεί το νερό σε πολύτεκνους και μακροχρόνια ανέργους κι επισήμανε ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν πρόκειται να κόψει το νερό.

Απαντώντας ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Φ. είπε ότι «τα περισσότερα που ο δήμαρχος είπε δεν έχουν σχέση με εμάς. Τα περισσότερα τα έχει πει για να χειροκροτούν. Η Δ.Α. συνεχίζει τη δική μας τακτική, από απαίτηση μιας εταιρείας να είναι απαίτηση του Δήμου».

Ο επικεφαλής της «Δύναμη Βόλου» ανέφερε ότι στον κ. Ξηρακιά είχε γίνει αγωγή όταν πήγε να αναμοχλεύσει το θέμα και πρόσθεσε να εξεταστεί αν υπάρχουν ευθύνες

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Αχ. Μπέος λέγοντας: «Βούλγαρης και δεν τόλμησαν να κάνουν πειθαρχικό υπηρεσιακό έλεγχο. Υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματικές ενέργειες εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ. Με γνώμονα το καλό της πόλης , εμείς ανακινούμε την υπόθεση και πιστεύω θα βγούμε νικητές. Η αγωγή Σκοτινιώτη δεν είχε καμία τύχη, εμείς την ανακαλέσαμε και κάναμε νέα. Μεγάλο το σκάνδαλο της ΔΕΥΑΜΒ».

Απαντώντας ο κ. είπε: «θα κριθείτε» , για να προκαλέσει την έκρηξη του δημάρχου: « Εμείς θα κριθούμε πολιτικοί απατεώνες. Εμείς θα κριθούμε από τον κόσμο. Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι πάνε μάρτυρες στα δικαστήρια υπέρ των σκουπιδιών της δημοσιογραφίας. Κοπρίτες της ς , δίνατε 27 χιλ ευρώ σε διαφημιστικό έντυπο του σουβλατζή χωρίς να έχει ΦΕΚ. Νομίζετε ότι επειδή είχατε ένα δημοσιογραφικό στρατό , δεν θα μάθει ο κόσμος».

Επίσης ο κ. Μπέος ενημέρωσε ότι την Παρασκευή μαζί με πολίτες θα κλείσουν συμβολικά το δρόμο-έκτρωμα στο ύψος του υ.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα του Παρατηρητηρίου και ο κ. Πατσιαντάς έκανε λόγο για ασφυξία που προκαλεί η κεντρική εξουσία στους ΟΤΑ και πρόσθεσε: «Να προσβάλουμε αυτές τις αποφάσεις που εμποδίζουν την αυτοτέλεια των ΟΤΑ», ενώ ο κ. Μπέος είπε «εμείς ζητάμε να κάνουν ελέγχους. Είμαστε υπέρ των ελέγχων. Γίνονταν πάρτι στους ΟΤΑ , πριν τον Καλλικράτη. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια…».

Ο κ. Λαμπρινίδης ψήφισε λευκό, ενώ ο κ. Μιτζικός χαρακτήρισε θετικό το Παρατηρητήριο γιατί μακροπρόθεσμα θα λειτουργεί προς όφελος των δήμων, αλλά ψήφισε λευκό.

Ανάκληση απόφασης για ακίνητο στο Σωρό

Τέλος, με την λευκή ψήφο του Μιχάλη Μιτζικού ανακλήθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση του Δήμου Βόλου για την αγορά του οικοπέδου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων στο Σωρό.

Ο δήμαρχος Βόλου υπεραμύνθηκε της απόφασης για την αγορά του οικοπέδου και επισήμανε ότι η ανάκληση γίνεται για τυπικούς λόγους, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση προήδρευε ο Γ. Μουλάς που είναι και πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Φ. Λαμπρινίδης της παράταξης Επιλογής Ευθύνης που είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη κατά της προηγούμενης απόφασης ενώ ζητούσε και πειθαρχική δίωξη του κ. Μουλά.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι κάποιοι προέβαλαν το θέμα όχι στην ουσία του αλλά στο τυπικό του μέρος καθώς διαθέτουν πρόσβαση στα Μέσα Ενημέρωσης της διαπλοκής.

«Μακάρι να μην ήμουν δήμαρχος και αυτό το ακίνητο να το αγόραζα εγώ σαν ιδιώτης στην καρδιά μιας περιοχής που είναι φιλέτο. Εμείς κρίναμε ότι συμφέρον δήμου είναι να το πάρουμε εμείς και όχι ιδιώτης γιατί η αξία του είναι μεγάλη. Απορίας άξιο είναι πως 500 οικογένειες που ζουν εκεί δεν μπορούν να αναλάβουν το κόστος του ΕΝΦΙΑ.

Αλλά γι' αυτό θα κριθούν αυτοί. Όμως το οικόπεδο αξίζει, εκτός αν κρύβεται κάτι άλλο θα το δούμε, αποτελεί μια αγορά για το συμφέρον του δήμου. Μπορεί να είμαστε άσχετοι ως προς τους τύπου, αλλά είμαστε έντιμοι. Σήμερα ανακαλούμε και θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα.

Το θέμα θα έλθει και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο με όλους τους τύπους».
Ο κ. Λαμπρινίδης επισήμανε ότι υπερψηφίζει την ανάκληση με την επιχειρηματολογία της εισήγησης, και όχι απλά επειδή η παράταξή του δικαιώνετε με το σκεπτικό της προσφυγής που έκανε στην Περιφέρεια. «Το θέμα είναι όπως λέει η εισήγηση, να διερευνηθεί το θέμα. Όταν έλθει ξανά θα το δούμε. Για την ώρα το υπερψηφίζουμε με τα δύο χέρια».

Την εικόνα του δημάρχου δίπλα στον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Πατσιαντά σχολίασε ο Κ. Γαργάλας, λέγοντας ότι θυμίζει την ατάκα του αείμνηστου Ντίνου Ηλιόπουλου, «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» και τόνισε ότι συμφωνούν οι ανεξάρτητοι με την ανάκληση της απόφασης, και επισήμανε ότι κανονικά το οικόπεδο θα έπρεπε να παραχωρηθεί ν στο δήμο.

Ο δήμαρχος είπε ότι ο συνεταιρισμός ζήτησε μόνο να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ από το δήμο, ως αντίτιμο της αγοράς. «Εμείς κοιτάξαμε την ουσία. Σε όλο αυτό το διάστημα όταν ξαναέλθει θα έχουμε πλήρη ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες και θα τοποθετηθούμε»

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ι. Μολοχίδης επισήμανε ότι «είναι ντροπή να ζητούν λεφτά από δήμο. Από 70 ευρώ να διέθετε ο καθένας, θα πλήρωναν το ΕΝΦΙΑ. Είχαν πάρει τα οικόπεδα φθηνά σαν υπάλληλοι του δημοσίου. Απαράδεκτα πράγματα. Δεν πρέπει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ ο δήμος».

Τέλος ο Μιχάλης Μιτζικός επισήμανε ότι ο Συνεταιρισμός θα πρέπει να τακτοποιήσει τις οικονομικές του εκκρεμότητες και να παραχωρήσει με ή με συμβολική τιμή ενός ευρώ μετά το οικόπεδο στο δήμο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση