Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σερβία: Συνελήφθη ο δράστης της νέας αιματηρής επίθεσης
Σερβία: Συνελήφθη ο δράστης της νέας αιματηρής επίθεσης

Σερβία: Συνελήφθη ο δράστης της νέας αιματηρής επίθεσης

Από την επίθεση, έχσν τη ζωή τους τουλάχιστον 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 14

Η αστυνομία της Σερβίας συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη της αιματηρής ένοπλης επίθεσης κοντά στο Βελιγράδι, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο RTS TV, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Πρόκειται για τη δεύτερη τραγωδία στη χώρα σε διάστημα μόλις 48 ωρών.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για κάποιο σχόλιο. Από την επίθεση, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 14.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πρόκειται για 21χρονο άνδρα, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν, πυροβολώντας με αυτόματο όπλο αδιακρίτως μέσα από το αυτοκίνητο του.

«Τρομοκρατική ενέργεια»

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή αναζητώντας τον δράστη. Τουλάχιστον 600 μέλη των δυνάμεων της αστυνομίας συμμετείχαν στο ανθρωποκυνηγητό.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπράτισλαβ Γκάσιτς χαρακτήρισε το νέο ως τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε η σερβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Telegraf, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σερβία: Συνελήφθη ο δράστης της νέας αιματηρής επίθεσης-1
Φωτ. / Antonio Bronic

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ύστερα από καυγά αργά το βράδυ σε αυλή σχολείου κοντά στο Μλάντενοβατς, 42 χλμ. νότια του Βελιγραδίου, ο δράστης επέστρεψε με ένα όπλο, άνοιξε πυρ και συνέχισε να πυροβολεί από κινούμενο αυτοκίνητο.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS ανέφερε ότι ένας αστυνομικός και η αδερφή του ήταν μεταξύ των νεκρών.

Το N1 TV ανέφερε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Μλάντενοβατς και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Σερβία: Συνελήφθη ο δράστης της νέας αιματηρής επίθεσης-2
Φωτ. / Antonio Bronic

Δεύτερη τραγωδία σε διάστημα 48 ωρών

Η νέα τραγωδία στη Σερβία έρχεται καθώς η χώρα εισέρχεται την Παρασκευή σε τριήμερο εθνικό πένθος για τη σφαγή σε σχολείο του Βελιγραδίου λιγότερο από 48 ώρες νωρίτερα, με δράστη έναν 13χρονο μαθητή, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ κι έναν ενήλικο. Και η γειτονική Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα τηρήσει 24ωρο πένθος την Παρασκευή.

Ο 13χρονος δράστης συνελήφθη λίγη ώρα μετά το στην αυλή του σχολείου, όπου περίμενε να καταφθάσουν οι αστυνομικοί και τέθηκε υπό κράτηση σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Ο του, γνωστός , ιδιοκτήτης του όπλου που χρησιμοποιήθηκε, συνελήφθη και αναμένεται να καταθέσει σήμερα σε εισαγγελέα. Η μητέρα επίσης προσήχθη.

Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς μίλησε μια «μια από τις πιο δύσκολες μέρες στη σύγχρονη ιστορία» της Σερβίας.

Στα κυκλοφορεί τεράστιος αριθμός όπλων –συμπεριλαμβανομένων πολεμικών όπλων–, μετά τις συρράξεις και την πολυαίμακτη διάλυση της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας τα χρόνια του 1990. Κάπου 765.000 όπλα, ανάμεσά τους 232.000 πιστόλια, είναι νόμιμα καταγεγραμμένα στη Σερβία, χώρα περίπου επτά εκατομμυρίων κατοίκων, όπου τα σκοπευτήρια είναι δημοφιλή.

Τον Απρίλιο του 2013, χωρικός δολοφόνησε 13 ανθρώπους, ανάμεσά τους μέλη της οικογένειάς του και περιοίκους, όχι μακριά από τη Μλαντένοβατς, στην ίδια περιοχή που έγινε το χθεσινό μακελειό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση