Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » 25 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το οδικό δίκτυο στο Πήλιο
25 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το οδικό δίκτυο στο Πήλιο

25 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το οδικό δίκτυο στο Πήλιο

Ολοκληρωμένο σχέδιο, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση του προβληματικού οδικού δικτύου στο , μετά τις πρωτοφανείς θεομηνίες του Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2018, έχει εκπονήσει και εκτελεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα και απαντώντας σε σχετική επερώτηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφάλισε το ποσό των 24.740.000 ευρώ από το για την εκτέλεση των οριστικών έργων αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο του Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου.

Επιπλέον για την μελετητική υποστήριξη των έργων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων με άμεσες ενέργειες προέβη στην εκτέλεση των απαραίτητων μελετών, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ.

Παράλληλα ξεκινούν άμεσα καθαρισμοί ρεμάτων, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα έργα

-Ήδη εκτελείται έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ για την “άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας από τη της 12ης Ιανουαρίου 2018”, στο Δήμο Βόλου

-Συμβασιοποιούνται με άμεση έναρξη εργασιών άλλα 6 έργα αποκατάστασης συνολικού προϋπολογισμού 14.740.000 ευρώ και συγκεκριμένα:

– στα οδικά τμήματα -Χορευτό (1.850.000 ευρώ), Μακρυράχη-Ανήλιο (1,5 εκατ. ευρώ), Ανήλιο-Τσαγκαράδα (4.650.000 ερυώ) Καράβωμα-Πουρί (4,5 εκατ. ευρώ).

-άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο του δήμου Νοτίου Πηλίου, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ

-κατασκευή έργων αποκατάστασης κυκλοφορίας στη χιλ. θέση 41+100 Βόλου -ς, προϋπολογισμού 740.000 ευρώ

Μελέτες

Για τη μελετητική υποστήριξη των έργων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, με άμεσες ενέργειες προέβη στην εκτέλεση δύο μελετών:
-Γεωτεχνική – στατική μελέτη για την εκτίμηση των συνθηκών αστάθειας και αποκατάσταση αστοχιών στο οδικό δίκτυο Πηλίου μετά τις βροχοπτώσεις του Φεβρουαρίου 2018, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ και
-Μελέτη έργων αποκατάστασης οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων από Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018, προϋπολογισμού 160.000 €

Νέα έργα
Μόλις παραδοθούν και ολοκληρωθούν οι εναπομείνασες μελέτες, δημοπρατούνται 3 συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στους κάθετους άξονες Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, για αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Νοτίου Πηλίου προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ και για αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο του Δήμου Ζαγοράς με 3,5 εκατ. ευρώ.
Καθαρίζονται ρέματα
Εντωμεταξύ η Περιφέρεια Θεσσαλίας διέθεσε από ίδιους πόρους το συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ προκειμένου να αρχίσουν άμεσα οι καθαρισμού ρεμάτων στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου.
Το ιστορικό

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση