Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » 25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης παρέλαση και με έφιππους εύζωνες
25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης παρέλαση και με έφιππους εύζωνες

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης παρέλαση και με έφιππους εύζωνες

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η στρατιωτική για την 25η Μαρτίου στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του .

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο Τατόι η γενική πρόβα. ια πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, στους εορτασμούς συμπεριλαμβάνεται δρώμενο με έφιππο ντυμένο εύζωνα, ο οποίος, κρατώντας τη γαλανόλευκη, προπορεύεται ομάδας έφιππων, οι οποίοι φορούν στολές που ξεκινούν από την εποχή της Επανάστασης με τη φουστανέλα έως και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, τους έφιππους πλαισιώνουν ομάδες ατόμων που φορούν παραδοσιακές στολές από τον Πόντο και τη μέχρι την Κρήτη, ενώ στα πλάνα διακρίνεται και ένα πεζοπόρο τμήμα που αποτελεί την αναβίωση του ιστορικού Ιερού Λόχου του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Την πρόβα παρακολούθησαν ο αρχηγός ΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο επικεφαλής του ΓΕΣ,  Λαλούσης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, αλλά και εκπρόσωποι των Αστυνομίας, Λιμενικού, Πολεμικής Αεροπορίας και αυτικού.

Τα 200 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ίκος Αναστασιάδης και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί.

Η θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Ζάππειο και θα έχει διάρκεια μιας ς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα, αλλά και έφιπποι θα διασχίσουν την Βασιλίσσης Όλγας και την Βασιλίσσης Αμαλίας. Οι έφιπποι θα σταματήσουν στα Προπύλαια, ενώ τα άλλα τμήματα θα διασπαστούν στην Πανεπιστημίου και κάποιοι θα φθάσουν ακόμη και μέχρι τα Χαυτεία.

Δείτε το βίντεο

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Σύνταγμα

25i-martioy-megaleiodis-parelasi-kai-me-efippoys-eyzones0

25i-martioy-megaleiodis-parelasi-kai-me-efippoys-eyzones1

25i-martioy-megaleiodis-parelasi-kai-me-efippoys-eyzones2

25i-martioy-megaleiodis-parelasi-kai-me-efippoys-eyzones3

25i-martioy-megaleiodis-parelasi-kai-me-efippoys-eyzones4

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση