Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εβδομαδιαίο lock down σε όλη τη χώρα
Εβδομαδιαίο lock down σε όλη τη χώρα

Εβδομαδιαίο lock down σε όλη τη χώρα

Σε υστηρο των μέτρων περιορισμού πό αύριο, Κυριακή στις 6.00 το πρωί έως την ίδια της 11ης Ιανουαρίου προχωρά η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περις νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι ναοί θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας τα μέτρα λαμβάνονται με στόχο το άνοιγμα των σχολείων στις 11 του μήνα.

Μαξίμου: ιατί ελήφθη η απόφαση
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές σχετικά με τις ανακοινώσεις:

«– Η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους. Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων. Πρώτα τα σχολεία.

– Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

– Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χ και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας».

Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο

Με συγκρατημένη απογοήτευση αντιμετώπισε ο εμπορικός κόσμος της ανακοίνωση της επιστροφής των μέτρων κατά της πανδημία στα προ των Χριστουγέννων επίπεδα αυστηρότητας.

«Είναι μια αρνητική εξέλιξη, αλλά εάν τα αυστηρά μέτρα διαρκέσουν μόνο την πρώτη εβδομάδα του έτους, θα έλεγα πως είναι μικρό το κακό, αφού η αγορά είναι σε αναμονή για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων την δεύτερη Δευτέρα του μήνα, 11 Ιανουαρίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ς, Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τις την αναστολή του click away και του εκ νέου κλεισίματος βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων υπηρεσιών περιποίησης νυχιών και ΚΤΕΟ από την Κυριακή έως την άλλη Δευτέρα.

«Εάν θέλουμε να ξεχωρίσουμε κάτι από την αιφνιδιαστική απόφαση είναι τα αντανακλαστικά του Υπουργείου Οικονομικών, που για τα εβδομαδιαία αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε μηνιαία οικονομικά αντίμετρα με πλήρη απαλλαγή από το ενοίκιο του Ιανουαρίου», είπε ο κ. Κορκίδης, αναφερόμενος στην απόφαση να μην πληρώσουν καθόλου ενοίκιο τον μήνα αυτόν οι επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές έως τις 11 Ιανουαρίου.

«Δυστυχώς, πριν τα επόμενα βήματα, πρέπει να σταματήσουμε για μια εβδομάδα και από το click away για να πάμε στο click in shop, πρέπει να περάσουμε από το… click to stop», πρόσθεσε.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε στο απόγευμα του Σαββάτου στο ραδιόφωνο του Σκάι και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, μιλώντας για ανάγκη περαιτέρω στήριξης του εμπορικού κόσμου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση