Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » 17 Νοέμβρη: Φρούριο το κέντρο της Αθήνας για την πορεία του Πολυτεχνείου
17 Νοέμβρη: Φρούριο το κέντρο της Αθήνας για την πορεία του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη: Φρούριο το κέντρο της Αθήνας για την πορεία του Πολυτεχνείου

Επί π 5.000 αστυνομικοί

Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 4 μ.μ. – κορυφώνεται την Κυριακή το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 46η επέτειο της ς του υ.

Το συγκρότημα της Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 9.30 π.μ και θα κλείσει στη 1 μ.μ., αφού προηγουμένως εκκενωθεί από τους επισκέπτες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται ήδη από την Παρασκευή σε ισχύ στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο έως την πλατεία Κάνιγγος.

Από τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, τα μέτρα της Τροχαίας, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξ, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Κλειστοί θα είναι τρεις σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας: Οι σταθμοί του Μετρό που θα κλείνουν διαδοχικά είναι: «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» στις 16:30.

Τα δρομολόγια, ωστόσο, του Μετρό θα διεξάγονται κανονικά και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς

Η ΕΛΑΣ έχει ανακοινώσει επίσης ότι έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στα οποία θα συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο.

Υπάρχουν σαφείς εντολές άμεσης επέμβασης σε περίπτωση επεισοδίων, ενώ εξετάζεται και η χρήση μίνι ειδικών οχημάτων εκτόξευσης νερού.

Στο επίκεντρο των μέτρων ασφαλείας θα είναι και φέτος η περιοχή των Εξαρχείων, όπου συνηθίζουν να δρουν οι κουκουλοφόροι μετά το τέλος της μεγάλης πορείας και να πραγματοποιούν καταδρομικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες.

Οι επιχειρήσεις σε κατειλημμένα κτίρια στα και η του πανεπιστημιακού ασύλου έχουν συσπειρώσει το αναρχικό μπλοκ και τις ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που, όπως εκτιμάται, θα επιχειρήσουν να δώσουν μια ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική πολιτική σε θέματα ασφάλειας και τάξης.

Αστυνομικοί, μάλιστα, έχουν προσπαθήσει να έρθουν σε συνεννόηση με ενοίκους και διαχειριστές κτιρίων, ενώ τις κινήσεις στις ταράτσες θα καταγράφουν από αέρος τα ελικόπτερα και δύο της Αστυνομίας.
Στον σχεδιασμό μετέχουν οι 50 αστυνομικοί της «Δέλτα», που επανασυστάθηκε και μετονομάστηκε σε «Δράση».
Ο επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή στην πορεία του Πολυτεχνείου, όπως ανακοίνωσε μέσω Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας.

«Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που πρώην πρωθυπουργός συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το φοιτητικό κίνημα και εκδηλώνει την αντίθεση του στην παραση του ασύλου και στο δόγμα της κυβέρνησης “Νόμος και τάξη”» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση