Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Οι 16 καλύτεροι του Euro
Οι 16 καλύτεροι του Euro

Οι 16 καλύτεροι του Euro

Με αγώνες απίστευτης ομορφιάς, εκπλήξεις και αγωνία μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, οι 16 καλύτερες και πιο τυχερές ομάδες του EURO της Γαλλίας πήραν τις θέσεις τους για τη σαββατιάτικη εκκίνηση της β΄ φάσης, συμπληρώνοντας το παζλ των οκτώ νοκ άουτ ζευγαριών, από τα οποία τα μεγάλα φαβορί θα αλληλοεξοντωθούν μέχρι τον τελικό.

Στα χθεσινά ματς έσπασαν καρδιές με την Ιρλανδία, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, αλλά και την και το Βέλγιο να παίρνουν το πολύτιμο εισιτήριο.

Στη Λυών, για τον 6ο όμιλο, σε έναν αγώνα αποθέωσης του ποδοσφαίρου με γκολ, ανατροπές και ρεκόρ, Ουγγαρία και αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3. Ο Ζόλταν Γκέρα άνοιξε το σκορ για τους Ούγγρους και πέρασε στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, όντας πλέον ο γηραιότερος σκόρερ όλων των εποχών σε Euro, στα 37 του χρόνια. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος απάντησε ακριβώς πριν από το ημίχρονο με ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο στον άνι, που νίκησε τον Κίραλι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους Πορτογάλους, καθώς το απευθείας φάουλ του Τζούτζακ βρήκε στο σώμα του Αντρέ Γκόμεζ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του αιφνιδιασμένου Ρούι Πατρίσιο. Στο 50΄, ο Κριστιάνο Ρονάλντο με «τακουνάκι» σκόραρε χαρίζοντας ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Ο αρχηγός των Πορτογάλων ξέσπασε σε εντονότατους πανηγυρισμούς, μετά την επίτευξη του εντυπωσιακού τέρματος, αφού σκόραρε για 4ο συνεχόμενο Euro. Οι Ούγγροι δεν το έβαλαν κάτω και ο αρχηγός Τζούτζακ σκόραρε εκ νέου, εκμεταλλευόμενος και σε αυτό το γκολ την κόντρα στην προσπάθειά του. Ο Σάντος πέρασε στο παιχνίδι τον Κουαρέσμα και με σέντρα του άσου της Μπεσίκτας, που βρήκε τον Ρονάλντο, η Πορτογαλία ισοφάρισε ξανά. Ο Πορτογάλος άσος της δεν σε το γκολ και ανέκφραστος πήρε την μπάλα, στήνοντάς την στη σέντρα για τα εναπομείναντα 28 λεπτά. Το , ωστόσο, έμεινε στην ισοπαλία, δίνοντας την πρόκριση και στις δύο ομάδες.

Στον ίδιο όμιλο, με γκολ στο 94ο λεπτό η Ισλανδία επικράτησε 2-1 της Αυστρίας στο Σταντ ντε Φρανς και προκρίθηκε ως 2η από τον όμιλο. Οι Ισλανδοί με γκολ του Μπόντβαρσον στο 18ο λεπτό πήραν κεφάλι στο σκορ, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στην κερκίδα. Η φάση ξεκίνησε από δυνατό πλάγιο άουτ που εκτέλεσε ο Γκούναρσον και δημιούργησε μεγάλα προτα αντίδρασης στην άμυνα. Οι Αυστριακοί προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά ο τράγκοβιτς αστόχησε σε πέναλτι στο 37΄, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Οι Αυστριακοί ισοφάρισαν στο 60΄ με υπέροχη κούρσα και τελείωμα του Αλεσάντρο Σοπφ για το 1-1. Η πρωτοεμφανιζόμενη Ισλανδία δεν παράτησε το παιχνίδι ποτέ και βρήκε το πολυπόθητο γκολ πρωτιάς στο 94΄, με τέρμα που πέτυχε ο Τράουστασον, εκμεταλλευόμενος άριστη πάσα του Μπγιάναρσον.

Στον 5ο όμιλο η έκπληξη είχε… πράσινο χρώμα. Η Ιρλανδία με «καρφωτή» κεφαλιά του Ρόμπι Μπράντι στο 85΄ πήρε την νίκη-πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, κόντρα στην Ιταλία. Η Ιταλία, που κατετάγη στην πρώτη θέση και ετοιμάζεται για τον νοκ άουτ αγώνα με την Ισπανία, είχε δοκάρι με τον Ινσίνιε (77΄).
Η ήθελε νίκη απέναντι στο Βέλγιο, όμως, παρά τις πολλές φάσεις που έκανε, το Βέλγιο είχε το γκολ, και στο 84΄ ο Ναϊνγκολάν με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ισακσον έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, η οποία θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία.

 

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «16» και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό:

Σάββατο 25/6

  1. Ελβετία – Πολωνία (16:00)
  2. Ουαλία – Bόρεια Ιρλανδία (19:00)

  3. Κροατία – Πορτογαλία (22:00)

Κυριακή 26/6

  1. Γαλλία – Ιρλανδία (16:00)
  • Γερμανία – (19:00)

  • Ουγγαρία – Βέλγιο (22:00)

  • Δευτέρα 27/6

    1. Ιταλία – Ισπανία (19:00)
  • Αγγλία – Ισλανδία (22:00)

  • ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

    Πέμπτη 30/6

    QF1. Νικητής 1 – Νικητής 3 (22:00)

    Παρασκευή 1/7

    QF2. Νικητής 2 – Νικητής 6 (22:00)

    Σάββατο 2/7

    QF3. Νικητής 5 – Νικητής 7 (22:00)

    Κυριακή 3/7

    QF4. Νικητής 4 – Νικητής 8 (22:00)

    ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

    Τετάρτη 6/7

    SF1. Νικητής QF1 – Νικητής QF2 (22:00)

    Πέμπτη 7/7

    SF2. Νικητής QF3 – Νικητής QF4 (22:00)

    ΤΕΛΙΚΟΣ

    Κυριακή 10/7

    Νικητής SF1 – Νικητής SF2 (22:00)

    PagasitikosNews logo

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Dark Mode

      "Αλιεύοντας" την είδηση