Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταδίκη 35χρονου για κλοπή στις Σχολές του ΟΑΕΔ στη Νεάπολη
Καταδίκη 35χρονου για κλοπή στις Σχολές του ΟΑΕΔ στη Νεάπολη

Καταδίκη 35χρονου για κλοπή στις Σχολές του ΟΑΕΔ στη Νεάπολη

Σε 10 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε προχθές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για κλοπή σε δημόσια υπηρεσία.

Ο δράστης ο οποίος ήταν απών από το δικαστήριο, φέρεται το διάστημα από τις 14 έως τις 17 Αυγούστου του 2015, να έσπασε τζάμια της σχολής του στη συνοικία της ς, και μπήκε μέσα με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα που θα είχαν κάποια χρηματική αξία.

Αφού έκανε άνω κάτω τα γραφεία, προσπαθώντας να εντοπίσει κάτι πολύτιμο, τελικά έφυγε έχοντας ως λεία μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή αξίας 120 ευρώ.

Ο εντοπίστηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και χθες καταδικάστηκε σε 10 μήνες με τριετή αναστολή και έφεση από το δικαστήριο.

Παραμένει σε υψηλό επίπεδο η παραβατικότητα για

Παραπάνω από το 25% των υποθέσεων του πινακίου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, καλύπτουν οι υποθέσεις που σχετίζονται με του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως η οδήγηση χωρίς την κατοχή της απαραίτητης άδειας.

Παράλληλα συχνά είναι τα περιστατικά αυτών που οδηγούνται στη δικαστική αίθουσα, επειδή κινούνταν όντας μεθυσμένοι, με το νόμο να είναι σκληρός σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς καταδικάζονται σε πολύμηνη .

Προχθές από τις 45 υποθέσεις του πινακίου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, οι 11 αφορούσαν παραβάσεις του , εκ των οποίων υπήρξαν 7 καταδίκες, (έξι για διπλώματα, μια για μέθη, ενώ εκδόθηκαν και τέσσερις αθωωτικές αποφάσεις).

Οι περισσότερες που επιβλήθηκαν έφταναν τους δύο μήνες. Σημειώνεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό υποθέσεων αναβλήθηκαν για διάφορους λόγους (15 από τις 45), όπως η παρέλευση του ωραρίου του γραμματέα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση