Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » 11η Διεθνής έκθεση καλλιτεχνικής κεραμικής στο Μαλάκι
11η Διεθνής  έκθεση καλλιτεχνικής κεραμικής στο Μαλάκι

11η Διεθνής έκθεση καλλιτεχνικής κεραμικής στο Μαλάκι

Η 11η Διεθνής έκθεση καλλιτεχνικής κεραμικής στο εγκαινιάζεται την 6 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11.30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 τoυ μηνός.

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2015», που καθιερώνουν πλέον τον θεσμό, ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» συνεχίζει τις πολιτιστικές του δραστηριότητες, στο πλαίσιο του θεματικού έτους 2015, “Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας”.

Από την αρχή της χρονιάς , μια σειρά αξιόλογων εκδηλώσεων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί , που αναφορά είχαν στο Βιβλίο , στη Μουσική , στο λόγο , στο χορό, στα εικαστικά και έχουν αποσπάσει κολακευτικά σχόλια από το κοινό της περιοχής μας, που συμμετείχε μαζικά σε όλες.
Στη μακρά αυτή «κατηγορία», με την οποία αρχίζει το τελευταίο τετράμηνο του «Θεματικού Έτους», σειρά έχει πλέον η Κεραμική.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του έτους που είναι αφιερωμένο στη θάλασσα από την «Μαγνήτων Κιβωτό», ακόμη μια εξαιρετική συνεργασία με το «ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ οικ. ΒΑΣ. ΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1790» υλοποιείται, προκειμένου να αξιοποιήσει την τεράστια εμπειρία και την επιτυχημένη πορεία που υπάρχει στην Κεραμική, αλλά και για να γιορτάσει τα 225 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης ενασχόλησης της Οικογένειας Βασιλείου Ανετόπουλου, από την Απείρανθο της Νάξου, που διακονεί αυτό το ωραίο αρχαίο επάγγελμα του αγγειοπλάστη.

Από το 1999 δημιουργήθηκε ο λειτουργικός και όμορφος χώρο του Διεθνούς Κέντρου Κεραμικής στο Πηλίου, με νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, που επέτρεψαν να πραγματοποιηθούν οι μακροχρόνιες σκέψεις των σημερινών συνεχιστών της μακράς παράδοσης της Οικογένειας Ανετόπουλου.

Το 2001 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Έκθεση με τίτλο: «Σύγχρονοι Έλληνες Κεραμιστές». Έκτοτε πραγματοποιούνται διεθνείς εκθέσεις κεραμικής και διεθνή συμπόσια καλλιτεχνικής κεραμικής. Τα συμπόσια διαρκούν 10 ημέρες, όπου Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες δημιουργούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου , στο Μαλάκι έργα τέχνης γλυπτικής-κεραμικής.
Με τον τρόπο αυτό επετεύχθη ο στόχος της δημιουργίας του χώρου.

Στον ευρύτερο χώρο λειτουργεί «Μουσείο Παλαιάς Λαϊκής Τέχνης» με ιδιαίτερη αίθουσα για την σύγχρονη καλλιτεχνική κεραμική.
Οι χώροι αυτοί θα είναι ανοιχτοί καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων και θα μπορούν οι επισκέπτες να τους επισκεφθούν.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» αγκάλιασε και στηρίζει αυτή τη δραστηριότητα με απώτερο στόχο και της εφετινής συνάντησης, την αλληλογνωριμία των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, την ανταλλαγή απόψεων για την τέχνη, τη μετάδοση όλων αυτών των στοιχείων στην κοινωνία, με τελικό αποτέλεσμα την πρόοδο και την ανάπτυξη της τέχνης, ώστε να αγαπηθεί και να γίνει κτήμα στο ευρύ κοινό.

Συμμετέχουν οι Καλλιτέχνες:

8ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΕΡΑΜΙΣΤΩΝ
Ανετόπουλος
Ανετόπουλος Στυλιανός
Βαβάτσης Γεώργιος
Δημητριάδη Ζωή
Θεοδώρου Μαρία
Καρακίτσος νσταντίνος
Φυστουρής Στυλιανός

11η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

Ανετόπουλος
Ανετόπουλος Στυλιανός
Βαβάτσης Γεώργιος
Γαλιγαλίδης Θεόδωρος
Γκαντίνα Κατερίνα
Γουίλη Χριστίνα
Δημητριάδη Ζωή
Δροσάκη
Zuablova Nataliua (Τσεχία)
Θεοδώρου Μαρία
Κανελλοπούλου Ελένη
Καρακίτσος Κωνσταντίνος
Κερασιώτη Μάρω
Khaled Ben Slimane (Τυνησία)
Kim Yong Moon (Κορέα)
Κοντοβά Μαριάννα
Λυμπερίδης Δημήτριος
Liguori Lucio (Ιταλία)
Mateesco Patziciv (Αμερική)
Μιχαλοπούλου Μαριλένα
Μποσινάκης Δημήτριος
Palazzini Blanca Franca (Ιταλία)
Παντέχης Νίκος (Κύπρος)
Παπαηλία Λία
Παπασπύρου Σταυρούλα
Raimondi Francesco (Ιταλία)
Ράλλης Τάσος
Reis Alba Maria (Πορτογαλία)
Σαββάτης Γιώργος
Σκλαβενίτης Νίκος
Σταύρου Δήμητρα
Σταγκίδης Ιωάννης
Τσεβά Αγγελική
Φυστουρής Στυλιανός

Στην οργάνωση της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Κεραμικής και του 8ου Συμποσίου Ελλήνων Καλλιτεχνών Κεραμιστών , συνέβαλαν , με το δικό τους τρόπο , και οι παρακάτω φορείς:
Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων , Δήμος Βόλου, , Δήμος Νοτίου Πηλίου , Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών και ο Σύνδεσμος Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Μαγνησίας.
Οι εκ θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Κεραμικής , στο Μαλάκι Πηλίου από 6 έως 16 Σεπτέμβρη 2015.
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και πρόεδρος του φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» , την 6 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11:30 το πρωί.
ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Σεπτεμβρης 2010

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2010

ΣΥΜΠΟΣΙΟ 2009

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση