Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Βιοποικιλότητα: Η κρυμμένη τραγωδία της κρίσης
Βιοποικιλότητα: Η κρυμμένη τραγωδία της κρίσης

Βιοποικιλότητα: Η κρυμμένη τραγωδία της κρίσης

 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην . Από την των μεγάλων άγριων ζώων (δεκάδες οι νεκρές θαλάσσιες χελώνες μέσα στο 2017, συνεχιζόμενα τα δηλητηρίασης μεγάλων αρπακτικών πουλιών) μέχρι τον αφανισμό μικρών οικοσυστημάτων και σπάνιας χλωρίδας, η χάνεται.

Η με κυνηγετικά όπλα, οι ληστρικές μέθοδοι αλιείας, τα δηλητηριασμένα δολώματα, η καταστροφή μικρών βιοτόπων, η ισοπέδωση αμμολόφων και παραλιών για τουριστικές δραστηριότητες, η εκχέρσωση φυσικών περιοχών, η ανεξέλεγκτη χρήση αγροχημικών, η απελευθέρωση στη ξενικών ειδών είναι μερικές μόνο από τις παρανομίες που γίνονται ανεκτές υπό το σκεπτικό «δεν έχουμε να φάμε, τη βιοποικιλότητα θα προσέξουμε;».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι  θυμίζουν ότι το χρέος προς το δεν είναι μόνο να μην πετάμε σκουπίδια και να μην ανάβουμε , αλλά κυρίως το να αφήνουμε χώρο και πόρους για να ζήσουν και οι άλλοι οργανισμοί.

Καλούν την Κυβέρνηση  να ενισχύσει την περιβαλλοντική και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που προστατεύουν τη βιοποικιλότητα από τον αφανισμό.

Καλούν, επίσης, την κυβέρνηση να αποτρέψει τις ληστρικές «επενδύσεις» στα τελευταία καταφύγια της ελληνικής βιοποικιλότητας,  βουνοκορφές, φαράγγια, δάση, νησίδες, τόπους που μέχρι σήμερα έχουν ξεφύγει από την «».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση