Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Βιοποικιλότητα: Η κρυμμένη τραγωδία της κρίσης
Βιοποικιλότητα: Η κρυμμένη τραγωδία της κρίσης

Βιοποικιλότητα: Η κρυμμένη τραγωδία της κρίσης

 

Οι Πράσινοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ελληνική . Από την των μεγάλων άγριων ζώων (δεκάδες οι νεκρές θαλάσσιες χελώνες μέσα στο , συνεχιζόμενα δηλητηρίασης μεγάλων αρπακτικών πουλιών) μέχρι τον αφανισμό μικρών οικοσυστημάτων και σπάνιας χλωρίδας, η ελληνική χάνεται.

Η με κυνηγετικά όπλα, οι ληστρικές μέθοδοι αλιείας, τα δηλητηριασμένα δολώματα, η καταστροφή μικρών βιοτόπων, η ισοπέδωση αμμολόφων και παραλιών για τουριστικές δραστηριότητες, η εκχέρσωση φυσικών περιοχών, η ανεξέλεγκτη χρήση αγροχημικών, η απελευθέρωση στη φύση ξενικών ειδών είναι μερικές μόνο από τις παρανομίες που γίνονται ανεκτές υπό το σκεπτικό «δεν έχουμε να φάμε, τη βιοποικιλότητα θα προσέξουμε;».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι  θυμίζουν ότι το χρέος προς το δεν είναι μόνο να μην πετάμε και να μην ανάβουμε φωτιές, αλλά κυρίως το να αφήνουμε χώρο και πόρους για να ζήσουν και οι άλλοι οργανισμοί.

Καλούν την Κυβέρνηση  να ενισχύσει την περιβαλλοντική νομοθεσία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που προστατεύουν τη βιοποικιλότητα από τον αφανισμό.

Καλούν, επίσης, την κυβέρνηση να αποτρέψει τις ληστρικές «επενδύσεις» στα τελευταία καταφύγια της ελληνικής βιοποικιλότητας,  βουνοκορφές, φαράγγια, δάση, νησίδες, τόπους που μέχρι σήμερα έχουν ξεφύγει από την «».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση