Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΑΓΕΤ
Τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΑΓΕΤ

Τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΑΓΕΤ

 Περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η εκφόρτωση κατάλληλα συσκευασμένου RDF

Στη “” αναρτήθηκε σήμερα η της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για την  τροπο της υπ' αρ. 184437/10-01-2014 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, για το σύνολο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας «ΑΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», που λειτουργεί στο 5ο χλμ. Βόλου – Αγριάς, του . Μαγνησίας.

Η τροπο περιλαμβάνει:

Τη χρήση νέων εναλλακτικών πρώτων υλών.  Πρόκειται για μη επικίνδυνα απόβλητα, βιομηχανικής κυρίως προέλευσης, τα οποία περιέχουν ουσίες (οξείδια του ασβεστίου, οξείδια του πυριτίου κ.α.) που αποτελούν πρώτες ύλες για την παραγωγή τσιμέντου.

Την εκφόρτωση κατάλληλα συσκευασμένου RDF μέσω των λιμενικών εγκαταστάσεων της εταιρείας καθώς και την αποδεματοποίησή του στην υφιστάμενη ή σε νέα, εφόσον απαιτηθεί, κατάλληλη διάταξη, για τροφοδοσία στον περιστροφικό κλίο.

Την εγκατάσταση νέας μηχανής συσκευασίας τσιμέντου σε big bags, δυναμικότητας συσκευασίας 25-30 μεγασάκων την ημέρα, ισχύος 50 kW.

Την εγκατάσταση νέας διάταξης μηχανικής μεταφοράς δευτερογενών καυσίμων προς τον δευτερογενή καυστήρα της ΠΚ1.

Την εγκατάσταση νέων γραμμών τροφοδοσίας δευτερογενών καυσίμων των ΠΚ1 και ΠΚ5.

Την των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων στην παραγωγική διαδικασία ή εναλλακτικά την διάθεσή τους στο δίκτυο ς του Δήμου, μέσω κατάλληλης σύνδεσης του δικτύου ς με το φρεάτιο αποθήκευσης επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων του εργοστασίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση