Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » To Σάββατο 16 Μαρτίου το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών
To Σάββατο 16 Μαρτίου το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών

To Σάββατο 16 Μαρτίου το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών

To Σάββατο 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο της Επιτροπής Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών,όπως ανακοίνωσαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές, οι οποίοι τάσσονται κατά της καύσης σκουπιδιών, στη δημιουργία μονάδας SRF στο Βόλο και τάσσονται υπέρ της οικολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η πορεία θα ξεκινήσει από τον Άναυρο και θα καταλήξει στην ΑΓΕΤ κι όπως τονίστηκε “Καλούμε φορείς, σωματεία, συνδικάτα να γίνουμε μια γροθιά και όσοι δεν έχουν συμφέρον από την καύση να είναι εκεί. Ήδη έχει ξεκινήσει κύκλος επαφών με παραγωγικούς φορείς, την ένωση γονέων, τον φαρμακευτικό σύλλογο κ.ά. και θέλουμε να συσπειρώσουμε την κοινωνία για υγεία και ζωή. Το μόνο συμφέρον που έχουμε είναι το συμφέρον να ζήσουμε. Σήμερα για να βοηθήσουμε πολλούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να έλθουν γιατί δεν μπορούσαν, στείλαμε επιστολή στο ΕΚΒ όπου καλούμε το ΕΚΒ να τιμήσει την ιστορία και τους αγώνες του και να δώσει το αυτονόητο στους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα και να προκηρύξει τρίωρη στάση 12-3 μ.μ. ώστε όλος ο κόσμος να είναι εκεί.

Ένας από τους στόχους είναι να περάσουμε ηχηρό μήνυμα στο ΣτΕ. Τέσσερις μέρες μετά στις 20 Μαρτίου εκδικάζεται προσφυγή της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας και θέλουμε να περάσουμε μήνυμα ότι ο Βόλος είναι κατά της καύσης σκουπιδιών. Μέχρι τις 16 Μαρτίου έχουμε οργανώσει διάφορα που θα εκπλήξουν και θα προκαλέσουν αίσθηση για να ενημερωθεί ο κόσμος και οι πολίτες. Κάτι που δεν βοηθάει είναι η φίμωση που δέχεται η επιτροπή και οι ιδέες της. Εμείς λέμε απλά ψέξτε τις απόψεις μας, αλλά μην μας φιμώνετε. Διαφορετικά θα καταφύγουμε στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο”.

Μέχρι στιγμής οι διοργανωτές έχουμε συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές πολιτών , ενώ 90 ενεργά μέλη στην επιτροπή δουλεύουν για το συλλαλητήριο, ενώ σημείωσαν: “Περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο αν έχουμε να κάνουμε με αυτούς τους αριθμούς. Ανανεωνόμαστε όσον αφορά τη ”.

Ο Ορέστης Μπεφάνης, φοιτητής του ΙΑΚΑ που συμμετέχει στην Επιτροπή είπε ότι στόχος της ς είναι να ανοίξει το θέμα στο πανεπιστήμιο και στους φοιτητές και σε κάθε ενεργό μέλος του Π.Θ. που μπορεί να συνεισφέρει αλλά και στα σχολεία. “Θα προσπαθήσουμε να έλθουμε σε επαφή με μαθητές και να διοργανώσουμε μαζί το συλλαλητήριο. Η νεολαία του Βόλου, πέρα από τις προοπτικές και οράματα που έχουν κατακρεουργηθεί τόσα χρόνια από την κατάσταση στη χώρα, κατακρεουργείται και το δικαίωμα στην υγεία. Αν συνεχίσει η ΑΓΕΤ δεν θα μπορεί να ζήσει η νεολαία στην πόλη. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν καρκίνο στην πόλη αυξάνεται. Έχουμε χρέος στη ζωή μας να αντισταθούμε στον κλίο που έχει γίνει η πόλη. Αν και η νεολαία έχει δείξει ότι μπορεί να συνεισφέρει σε πολλούς αγώνες, τους καλώ να μην είναι μόνο ένα συλλαλητήριο, αλλά σταθερά και πάγια να ανοίξουμε αυτόν τον αγώνα γιατί ο θα είναι πολύ δύσκολος”.

Στη συνέχεια ο Μ. Βαξεβανόπουλος είπε: “Γενικά ο νόμος περί μετρήσεων και οι μετρήσεις που κάνουν τα εργοστάσια είναι μια κοροϊδία γενικότερη. Είναι ένα λάστιχο να το τραβούν και να το μικραίνουν σε συνεργασία με την . Ανακοίνωσαν αγορά συγκεκριμένου μηχανήματος και είναι μια κοροϊδία για ιθαγενείς. Το πρότυπο που αναφέρουν δεν είναι πρότυπο για συνεχείς δειγματοληψίες, αλλά πρότυπο για αυτές που γίνονται 8 ώρες το εξάμηνο. Άρα είναι ένα κραυγαλέο ψέμα. Νομίζουν ότι δεν μπορούν να δουν το ψέμα οι επιστήμονες της πόλης . Και το πρότυπο της ασφάλειας που αναφέρει, η συγκεκριμένη εταιρεία που έχει δώσει αυτά τα πρότυπα έχουν κλείσει εδώ και χρόνια. Θα φάμε κουτόχορτο.

Δεν υπήρχε λόγος να πουν τέτοιο ψέμα. Αν η ΑΓΕΤ έχει άλλη άποψη, την καλούμε ανοιχτά οπουδήποτε οποτεδήποτε υπό οποιοδήποτε όρο να έλθουν σε συζήτηση και να παραθέσουν τα επιχειρήματά τους. Αν αυτά που λέμε είναι αναλήθειες θα φανεί. Το μηχάνημα που έχουν αγοράσει δεν είναι πιστοποιημένο για συνεχείς δειγματοληψίες. Μέχρι 16 Μαρτίου ας ορίσει η ΑΓΕΤ όρους και ημερομηνία σε μία συζήτηση επιστημόνων και να δείτε ποιός είναι ο ψεύτης και θα γελάσει τελευταίος. Ένα από τα μεγάλα ψέματα ήταν αυτό του Αχ. Μπέου το Μάιο 2018 για αγωγή κατά της ΑΓΕΤ. Μάθαμε ότι ο δήμος έκανε ένα βήμα πίσω και κατέθεσε αγωγή το Νοέμβριο του 2018. Όπως και να έχει λέει ψέματα. Ας αποδείξει το αντίθετο. Δεν μπορούμε να έχουμε ψεύτες στην εξουσία. Ας παραθέσουν το οποιοδήποτε στοιχείο. Η κινητοποίησή μας θα είναι πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι ανακοινώσεις του λιμανιού είναι αξιόπιστες όσον αφορά pm10 και pm2,5 στην ΑΓΕΤ για διοξίνες και βαρέα μέταλλα.Έχουμε αρσενικό στο χώμα. Ο Αχ. αμφισβήτησε σε τηλεοπτική εκπομπή τα αποτελέσματα που βγάλαμε. Εγώ έστειλα τις απαντήσεις από εργαστήριο του Καναδά. Ο κ. δεν παρουσίασε αγωγή των 500 εκ. προς την ΑΓΕΤ. Και θα θέλαμε να δούμε ημερομηνία. Ο ψεύτης και ο τα πρώτα χρόνια χαίρονται.

Εμείς θα προσφύγουμε στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αν ένα κανάλι δεν προβάλλει την άποψή μας, καλεί τον δήμαρχο πάνω από 10 φορές και τα μέλη της επιτροπής αλλά μόνο μετά από πίεση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου κι αυτό κάτι λέει. Απειλές δεχόμαστε, εμείς δεν απειλούμε”.

Στη συνέχεια ο Σωτήρης ς από την Αθήνα ανέφερε: “Το περιβάλλον δεν αφορά μόνο το Βόλο. Επιθυμία του κινήματος είναι να αποτελέσει μια κίνηση πανελλαδική και όχι τοπική. Γι' αυτό θα συνεργαστούμε και με κινήσεις από άλλες πόλεις.
Αύριο καλούμε όλους τους πολίτες, φορείς κ.λπ. στις 7.00 μ.μ. στο δημαρχείο του Βόλου για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας σε έναν πρώην υπουργό περιβάλλοντος και νυν εκπρόσωπο της ς τον Πάνο Σκουρλέτη. Το θέμα της αυριανής συνάντησης είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες στην αυτοδιοίκηση. Πόσο δημοκρατικό είναι όταν η συντριπτική πλειοψηφία δεν θέλει καύση σκουπιδιών και μονάδα παραγωγή SRF και όμως όλα αυτά προχωρούν; Αυτό δεν το θεωρούμε δημοκρατικό. Οπότε ραντεβού αύριο στην είσοδο του δημαρχείου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση