Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στην Καρδίτσα
Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή  στην Καρδίτσα

Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στην Καρδίτσα

Διοργανώνει η  ΠΕΔ Θεσσαλίας

 

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Η Αυτοδιοίκηση και ηΘεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση» στην Καρδίτσα στις 9 και 10 Ιουνίου 2017.

Συνδιοργανωτές είναι το – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας , το Περιφερειακό Τμήμα , το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών).Επίσης, το συνέδριο θα βρίσκεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Thessalikon Grand, το οποίο είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Μητρόπολη στην Καρδίτσα Θεσσαλίας (κοντά στη Λίμνη Πλαστήρα).

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο 3ο Χλμ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ |

ΤΗΛ. 24410.36200-36600 /  FAX 24410.40890/ info@thgrandhotel.com(http://www.thessalikongrand.gr/)

Στόχοι

Οι στόχοι είναι η ανάδειξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, η προβολή-σχολιασμός των συμπερασμάτων του Παρισιού, η ανάδειξη της Θεσσαλικής πραγματικότητας, οι επιπτώσεις και οι αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Θεματικοί άξονες

  • Γενικά θέματα– Κλιματική Αλλαγή
  • Αστικό περιβάλλον
  • Γεωργία
  • Υδατικοί πόροι
  • Ενέργεια
  • Μεταφορές

Υποβολή Εργασιών

Όσοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν εργασίες σε poster στο συνέδριο να υποβάλλουν τον «τίτλο» σε ψηφιακή μορφή στο info@pedthesslias4clima.gr, ακολουθώντας τις οδηγίες για τη σύνταξη των περιλήψεων, μέχρι τις 20 Μαΐου2017.

Τα poster θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά του Συνεδρίου με ευθύνη της ΕΕ του συνεδρίου. Στα πρακτικά θα υπάρχει η δυνατότητα πέρα του posterνα καταχωρίσετε και μία περιληπτική αναφορά του θέματος (max500 λέξεων) καθώς και, linkμε το βιογραφικό σας.

Καινοτομίας & Καλών Πρακτικών Υπηρεσιών και Προϊόντων

Εκθεσιακός χώρος (κατ’ ελάχιστο 4 m2 )/εκθέτη για να προβάλλει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου σε ειδικό χώρο του ξενοδοχείου ThessalikonGrand, όπου θα διεξαχθεί το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο.

Με δυνατότητα και ειδικής παρουσίασης σε ειδικό διαμορφωμένο φόρουμ.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας σε με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τις   Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Βόλου  διοργανώνει   Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας και Ζωγραφικής  για τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων, των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Α/ Διαγωνισμός ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣπου θα αφορά ΜΟΝΟ Γυμνάσια. Γεν. Λύκεια και ΕΠΑΛ     (Θεσσαλίας)

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν θέματα από τη φύση, όπως αυτή μεταμορφώνεται και αλλάζει ή οτιδήποτε μπορεί να αποτυπώσει το θέμα της κλιματικής αλλαγής κατά την εκτίμησή τους.

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μία φωτογραφία ηλεκτρονικά με μέγεθος τουλάχιστον 2mb στην διεύθυνση info@pedthessalias4clima.gr

Θα δοθούν τρία βραβεία (φωτογραφικές μηχανές), καθώς και οι τρείς επόμενοι θα λάβουν επαίνους και εκτυπωμένη σε καμβά την φωτογραφία  τους.

Καταληκτική για την υποβολή των έργων ορίζεται η 20η Μαΐου 2017.

 Β/ Διαγωνισμός ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣπου θα αφορά ΜΟΝΟ Μαθητές Δημοτικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Οι συμμετέχοντες καλούνται να ζωγραφίσουν έργο με θέμα “ Η ΦΥΣΗ”

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μόνο μια ζωγραφιά ταχυδρομικά στην διεύθυνση  ΠΕΔ Θεσσαλίας Πανός 14  -Λάρισα Τ.Κ. 41222  ή στις κατά τόπους διευθύνσεις της ΠΕΔ .

Το μέγεθος του χαρτιού μπορεί να είναι έως Α3. Τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι : μαρκαδόροι, μολύβια, τέμπερες, ξυλομπογιές, ακουαρέλα.

Τα έργα των μαθητών θα αξιολογηθούν από , και θα βραβευθούν τα 5 καλύτερα.Οι πέντε πρώτοι θα κερδίσουν Tablet και οι επόμενοι πέντε θα λάβουν επαίνους καθώς και εκτυπωμένη σε καμβά την ζωγραφιά τους.

Καταληκτική για την υποβολή των έργων ορίζεται η 20η Μαΐου 2017.

 Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410252121 ,2410259757.Email: info@pedthessalias4clima.gr

www.pedthessalias4clima.gr, Facebook : ΠΕΔ Θεσσαλίας 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιματική Αλλαγή

Youtube : pedthessalias4clima

g>Twitter : @pedthes4clima

 

Σχολικών Δραστηριοτήτων

Έκθεση Σχολικών Δραστηριοτήτων  θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαϊου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:30-14:00 στο κτίριο του παλαιού 1ου ΓΕΛ (έναντι Παυσιλύπου) στον 1ο όροφο.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν εκθέματα που κατασκευάστηκαν από μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών τους, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων καθώς και της Τεχνολογίας, των Ερευνητικών Εργασιών και της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων των ΕΠΑΛ.

Παράλληλα με την έκθεση στον προαύλιο χώρο του σχολείου, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικά παιχνίδια που διοργανώνει το ΚΠΕ Μουζακίου σε με την ΠΕΔ Θεσσαλίας εν όψει του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Κλιματική αλλαγή» που θα γίνει στις 9 και 10 Ιουνίου 2017 στην Καρδίτσα.

Χαιρετισμοί από  τον Κωτσό Γεώργιο  πρόεδρο Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας ,δήμαρχος Μουζακίου , εκπροσώπους  του Δήμου Καρδίτσας και των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας στο κτίριο του παλαιού 1ου ΓΕ.Λ. (έναντι Παυσίλυπου)

Στην δημιουργία του παιχνιδιού συμμετέχουν οι εξής φορείς:

-Δήμος Καρδίτσας

-Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα  Νομού Καρδίτσας

-Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας (ΠΑΔΥΘ)

-Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας

-Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έρευνας και Ενημέρωσης Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου

- Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Καρδίτσας

-Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Θεσσαλίας (έδρα Καρδίτσα)

-Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ Λάρισας (έδρα Καρδίτσα)

-Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου (έδρα Καρδίτσα).

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση