Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Συνεδριάζει ο Φορέας Διαχείρισης Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου
Συνεδριάζει  ο Φορέας Διαχείρισης Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου

Συνεδριάζει ο Φορέας Διαχείρισης Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου

Εκτάκτως αύριο για τη διαδρομή του παγκόσμιου πρωταθλήματος Jet ski

Εν αναμονή διευκρινίσεων βρίσκεται ο Φορέας Διαχείρισης Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου, από την διοργανώτρια αρχή σχετικά με τη διαδρομή του αγώνα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος jet ski που έχει ξεκινήσει από σήμερα στο Βόλο και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Το Δ.Σ. του Φορέα συνεδριάζει αύριο εκτάκτως, ωστόσο το Θαλάσσιο Πάρκο υπόκειται σε ειδικό καθεστώς κι απαγορεύεται η ταχύτητας πάνω από 10 ναυτικά μίλια, σε απόσταση μισού μιλίου.

Ο συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Σπ. Ιωσηφίδης είπε χαρακτηριστικά «Ως Φορέας ενημερωθήκαμε τελευταία από τα δελτία Τύπου και τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου και ζητήσαμε να κατατεθεί αίτημα από τους διοργανωτές».

Ο κ. Ιωσηφίδης συμπλήρωσε ότι χθες οι διοργανωτές απέστειλαν ένα έγγραφο με το οποίο ζητούσαν εισόδου στις 16 Ιουνίου στο θαλάσσιο . «Εμείς με έγγραφό τους ζητήσαμε διευκρινίσεις, πόσα άτομα, πόσοι αθλητές, τι , τις οποίες περιμένουμε ακόμη» τόνισε ο κ. Ιωσηφίδης.

Ο κ. Ιωσηφίδης, γνωστοποίησε ότι στην Αλόννησο υπάρχουν η Α' Ζώνη και η Β' Ζώνη. Στη Β' Ζώνη είναι η Αλόννησος, η Περιστέρα κ.α. που δεν απαιτείται ειδική από τον φορέα, αλλά από τη Λιμενική Αρχή. Ωστόσο η Α' Ζώνη που συμπεριλαμβάνεται το πάρκο και η Κυρά Παναγιά διέπεται από ειδικό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η ταχύτητας πάνω από 10 ναυτικά μίλια σε απόσταση μισού μιλίου. «Δεν απαγορεύεται η διέλευση, αλλά η ανάπτυξη ταχύτητας πάνω από το επιτρεπόμενο» διευκρίνισε ο κ. Ιωσηφίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι αύριο συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης κι όπως είπε «Δεν είναι δυνατόν να χορηγηθεί άδεια, τη στιγμή που πρόκειται για πρωτάθλημα και γνωρίζουμε ότι οι ταχύτητες δεν θα είναι χαμηλές».

Υπενθυμίζεται ότι η με έγγραφό της προς τους αρμόδιους ζητούσε τροπο κι αλλαγή της διαδρομής κι όχι κατάληξη στο νησί της Κυρά Παναγιάς, στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου.

Όπως ανέφερε στο έγγραφο μεταξύ άλλων «Επειδή το νησί της Κυρά Παναγιάς ανήκει στη ζώνη Α΄ προστασίας του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και απαγορεύεται από τη η οποιαδήποτε όχληση, πολύ περισσότερο η όχληση που δημιουργείται από τα Jet Ski, παρακαλούμε να ενεργήσετε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας για την αλλαγή της διαδρομής ώστε να εξαιρεθεί το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου από τη μεγάλη αυτή όχληση που θα προκαλέσει προβλήματα στις ενδημούσες εκεί φώκιες.

Εξάλλου αυτό επιβάλλεται και από τη που διέπει το Θαλάσσιο Πάρκο».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση