Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Συγκέντρωση φορέων στην παραλία του Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Συγκέντρωση φορέων στην παραλία του Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Συγκέντρωση φορέων στην παραλία του Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας αυτό το Σάββατο 5 Ιουνίου , στις 7.00 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου, συμμετέχει στους εορτασμούς για την και συνδιοργανώνει με φορείς και Σωματεία της πόλης, εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της καταστροφικής για τον άνθρωπο και καύσης απορριμμάτων.

Η πρόσφατη επιδημιο μελέτη και οι μετρήσεις αέριας ρύπανσης στην πόλη αποδεικνύουν ότι ο υποφέρει από αέρια ρύπανση το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, και βρίσκεται 4 φορές πάνω από το μέσο όρο σε διάφορα σοβαρότατα νοσήματα.

Δυστυχώς ο Βόλος εξακολουθεί να συμμετέχει ως πείραμα σε αυτήν την πρακτική της καύσης απορριμμάτων, που όπως βλέπουμε εξαπλώνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι εκλεγμένοι άρχοντες είτε λοιδορούν τους πολίτες είτε μένουν ενεργά αμέτοχοι, με ένα εργοστάσιο παρασκευής καύσιμης ύλης έτοιμο για κατασκευή.

Η πρόσφατη και σχεδόν μυστική, «τροποποιημένη» Α που αποκάλυψε αμέσως η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, μετά την υπογραφή της, το που μας πέρασε, δείχνει ότι στο όνομα του κέρδους της τοπικής ς, ο Βόλος θα γίνει πλέον επίσημα ο αποτεφρωτήρας της ΝΑ Ευρώπης, αφού θα έρχονται 5 πλοία το μήνα γεμάτα πακεταρισμένα σκουπίδια και θα καίγονται 30 τόνοι επικίνδυνα απόβλητα την ώρα.

“Επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες νομικές μας ενέργειες κατά αυτής της δολοφονικής «τροποποιημένης» Α, ενώ ταυτόχρονα κατασκευάζουμε τη νέα γενιά μετρητών, με ζωντανές ενδείξεις ΜΕΣΑ στην πόλη σε δημόσια προβολή και ετοιμάζουμε την κινητοποίηση του επόμενου Σαββάτου όπου ζητάμε τη συμμετοχή όλων των φορέων και των πολιτών που ενδιαφέρονται για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν και που παίρνουν πολύ σοβαρά το θείο δώρο της ς. Θα είμαστε όλοι εκεί” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση