Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Συγκέντρωση φορέων στην παραλία του Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Συγκέντρωση φορέων στην παραλία του Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Συγκέντρωση φορέων στην παραλία του Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας αυτό το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, στις 7.00 το απόγευμα, στην παραλία του , συμμετέχει στους εορτασμούς για την και συνδιοργανώνει με φορείς και Σωματεία της πόλης, εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της καταστροφικής για τον άνθρωπο και περιβάλλον καύσης απορριμμάτων.

Η πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη και οι μετρήσεις αέριας ρύπανσης στην πόλη αποδεικνύουν ότι ο υποφέρει από αέρια ρύπανση το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, και βρίσκεται 4 φορές πάνω από το μέσο όρο σε διάφορα σοβαρότατα νοσήματα.

Δυστυχώς ο εξακολουθεί να συμμετέχει ως πείραμα σε αυτήν την της καύσης απορριμμάτων, που όπως βλέπουμε εξαπλώνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι εκλεγμένοι άρχοντες είτε λοιδορούν τους πολίτες είτε μένουν ενεργά αμέτοχοι, με ένα εργοστάσιο παρασκευής καύσιμης ύλης έτοιμο για κατασκευή.

Η πρόσφατη και σχεδόν μυστική, «τροποποιημένη» ΑΕΠΟ που αποκάλυψε αμέσως η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, μετά την υπογραφή της, το που μας πέρασε, δείχνει ότι στο όνομα του κέρδους της τοπικής τσιμεντοβιομηχανίας, ο Βόλος θα γίνει πλέον επίσημα ο αποτεφρωτήρας της ΝΑ Ευρώπης, αφού θα έρχονται 5 το μήνα γεμάτα πακεταρισμένα σκουπίδια και θα καίγονται 30 τόνοι επικίνδυνα απόβλητα την ώρα.

“Επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες νομικές μας ενέργειες κατά αυτής της δολοφονικής «τροποποιημένης» ΑΕΠΟ, ενώ ταυτόχρονα κατασκευάζουμε τη νέα γενιά μετρητών, με ζωντανές ενδείξεις ΜΕΣΑ στην πόλη σε δημόσια και ετοιμάζουμε την κινητοποίηση του επόμενου Σαββάτου όπου ζητάμε τη συμμετοχή όλων των φορέων και των πολιτών που ενδιαφέρονται για την που αναπνέουν και που παίρνουν πολύ σοβαρά το θείο δώρο της ζωής. Θα είμαστε όλοι εκεί” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση