Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Συγκέντρωση φορέων στην παραλία του Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Συγκέντρωση φορέων στην παραλία του Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Συγκέντρωση φορέων στην παραλία του Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η αυτό το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, στις 7.00 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου, συμμετέχει στους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και συνδιοργανώνει με φορείς και Σωματεία της πόλης, εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της καταστροφικής για τον άνθρωπο και περιβάλλον καύσης απορριμμάτων.

Η πρόσφατη και οι μετρήσεις αέριας ρύπανσης στην πόλη αποδεικνύουν ότι ο Βόλος υποφέρει από το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, και βρίσκεται 4 φορές πάνω από το μέσο όρο σε διάφορα σοβαρότατα νοσήματα.

Δυστυχώς ο Βόλος εξακολουθεί να συμμετέχει ως σε αυτήν την της καύσης απορριμμάτων, που όπως βλέπουμε εξαπλώνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι εκλεγμένοι άρχοντες είτε λοιδορούν τους πολίτες είτε μένουν ενεργά αμέτοχοι, με ένα εργοστάσιο παρασκευής καύσιμης ύλης έτοιμο για κατασκευή.

Η πρόσφατη και σχεδόν μυστική, «τροποποιημένη» ΑΕΠΟ που αποκάλυψε αμέσως η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, μετά την υπογραφή της, το Πάσχα που μας πέρασε, δείχνει ότι στο όνομα του κέρδους της τοπικής τσιμεντοβιομηχανίας, ο Βόλος θα γίνει πλέον επίσημα ο αποτεφρωτήρας της ΝΑ Ευρώπης, αφού θα έρχονται 5 πλοία το μήνα γεμάτα πακεταρισμένα σκουπίδια και θα καίγονται 30 τόνοι επικίνδυνα απόβλητα την ώρα.

“Επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες νομικές μας ενέργειες κατά αυτής της δολοφονικής «τροποποιημένης» ΑΕΠΟ, ενώ ταυτόχρονα κατασκευάζουμε τη νέα γενιά μετρητών, με ζωντανές ενδείξεις ΜΕΣΑ στην πόλη σε δημόσια και ετοιμάζουμε την κινητοποίηση του επόμενου Σαββάτου όπου ζητάμε τη συμμετοχή όλων των φορέων και των πολιτών που ενδιαφέρονται για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν και που παίρνουν πολύ σοβαρά το θείο δώρο της ζωής. Θα είμαστε όλοι εκεί” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση