Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Συγκέντρωση – εκδήλωση στην παραλία του Βόλου ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων
Συγκέντρωση – εκδήλωση στην παραλία του Βόλου ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων

Συγκέντρωση – εκδήλωση στην παραλία του Βόλου ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΑ ΠΟΛΙΤΩ ΒΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ αγωνίζεται τα τελευταία τρία χρόνια ενάντια στην καύση απορριμματογενών καυσίμων και στηρίζει ένθερμα την πρωτοβουλία που πήραν ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου ς, ο Σύλλογος Προσωπικού Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας” και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας. Δηλώνει ότι θα συμμετέχει την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 19:30, Ημέρα Περιβάλλοντος στην και ΠΕΤ – ΚΟΚ και ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται: “Καλούμε όλους τους πολίτες, όλους τους φορείς, όλα τα κινήματα, όλους τους συλλόγους, όλα τα σωματεία και όλες τις συλλογικότητες να συμμετέχουν, ώστε το μήνυμα μιας ολόκληρης πόλης κατά της θανατηφόρας καύσης σκουπιδιών και κατά της κατασκευής εργοστασίου παρασκευής απορριμματογενών καυσίμων να ηχήσει σε όλη την Ελλάδα και κυρίως να εισακουστεί από τους κυβερνώντες. Κύριο αίτημα των πολιτών πρέπει να είναι η οικολογική διαχείριση των σκουπιδιών μας, που συμπεριλαμβάνει πρόληψη, εκπαίδευση των πολιτών, , διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κυρίως δημιουργία κατάλληλων δομών να υποστηρίζουν την ανακύκλωση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Τα 42 εκατ. ευρώ αντί να σπαταληθούν σε ένα ακόμη εργοστάσιο που θα ρυπαίνει την πόλη και θα μετατρέψει τον Βόλο σε σκουπιδότοπο όλης της Ελλάδας, αλλά και νεκροταφείο ψυχών, αφού θα ετοιμάζει πακέτα για να καίγονται στην τσιμεντοβιομηχανία που λειτουργεί μέσα στον οικιστικό ιστό, να επενδυθούν σε μικρές μονάδες ανακύκλωσης των υλικών σε πρώτες ύλες. Αυτό θα σημαίνει ανάπτυξη της οικονομίας, που θα είναι αλληλένδετη με την υγεία του περιβάλλοντος και των πολιτών.”

Η

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου τα κινήματα και οι ενεργοί πολίτες σε όλη τη Γη, ενώνουν και συντονίζουν τις δράσεις τους για την και τη σωτηρία του πλανήτη. Τα με και οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα απαιτούν άμεσες λύσεις που έρχονται όμως σε σύγκρουση με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Η πάλη που αναπτύσσεται χρειάζεται να δυναμώσει, να συσπειρώσει τις δυνάμεις του πνεύματος, της εργασίας και του πολιτισμού και να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα.

Στο Βόλο το άλυτο οξύ πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών και , από την ΑΓΕΤ και η ανάγκη για ορθολογική διαχείριση τόσο του νερού, όσο και των απορριμμάτων, είναι τα προβλήματα που έχουν κινητοποιήσει χιλιάδες πολίτες, αλλά διαιωνίζονται και βαθαίνουν.

Η αντιλαϊκή και αντιοικολογική επιλογή κατασκευής εργοστασίου που θα παρασκευάζει καύσιμα για την ΑΓΕΤ, θα μετατρέψει το Βόλο στον απέραντο σκουπιδότοπο της κεντρικής Ελλάδας.

Η ΠΠΜ συμμετέχει και ενώνει τη φωνή της με τα σωματεία και τους φορείς που διοργανώνουν τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μνημείο των ων.

Ο Βόλος θα στείλει και πάλι ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, την περιφέρεια ς και το Δήμο Βόλου, για να απαιτήσει λύσεις που θα βελτιώσουν και θα εκσυγχρονίσουν την ποιότητα της ζωής στην πόλη που σήμερα μαστίζεται από πρόωρους θανάτους νέων ανθρώπων.

Θα πρέπει είμαστε όλοι εκεί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση