Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Συγκέντρωση – εκδήλωση στην παραλία του Βόλου ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων
Συγκέντρωση – εκδήλωση στην παραλία του Βόλου ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων

Συγκέντρωση – εκδήλωση στην παραλία του Βόλου ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ αγωνίζεται τα τελευταία τρία χρόνια ενάντια στην καύση απορριμματογενών καυσίμων και στηρίζει ένθερμα την πρωτοβουλία που πήραν ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Προσωπικού Αχιλλοπούλειου , το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας” και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας. Δηλώνει ότι θα συμμετέχει την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 19:30, Ημέρα Περιβάλλοντος στην και ΠΕΤ – και ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται: “Καλούμε όλους τους πολίτες, όλους τους φορείς, όλα τα κινήματα, όλους τους συλλόγους, όλα τα σωματεία και όλες τις συλλογικότητες να συμμετέχουν, ώστε το μήνυμα μιας ολόκληρης πόλης κατά της θανατηφόρας καύσης σκουπιδιών και κατά της κατασκευής εργοστασίου παρασκευής απορριμματογενών καυσίμων να ηχήσει σε όλη την Ελλάδα και κυρίως να εισακουστεί από τους κυβερνώντες. Κύριο αίτημα των πολιτών πρέπει να είναι η οικολογική διαχείριση των σκουπιδιών μας, που συμπεριλαμβάνει πρόληψη, εκπαίδευση των πολιτών, κομποστοποίηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κυρίως δημιουργία κατάλληλων δομών να υποστηρίζουν την ανακύκλωση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Τα 42 εκατ. ευρώ αντί να σπαταληθούν σε ένα ακόμη εργοστάσιο που θα ρυπαίνει την πόλη και θα μετατρέψει τον Βόλο σε σκουπιδότοπο όλης της Ελλάδας, αλλά και νεκροταφείο ψυχών, αφού θα ετοιμάζει πακέτα για να καίγονται στην τσιμεντοβιομηχανία που λειτουργεί μέσα στον οικιστικό ιστό, να επενδυθούν σε μικρές μονάδες ανακύκλωσης των υλικών σε πρώτες ύλες. Αυτό θα σημαίνει ανάπτυξη της οικονομίας, που θα είναι αλληλένδετη με την υγεία του περιβάλλοντος και των πολιτών.”

Η Π.Π.Μ.

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου τα κινήματα και οι ενεργοί πολίτες σε όλη τη , ενώνουν και συντονίζουν τις δράσεις τους για την και τη σωτηρία του πλανήτη. Τα μεγάλα και οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα απαιτούν άμεσες λύσεις που έρχονται όμως σε με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Η πάλη που αναπτύσσεται χρειάζεται να δυναμώσει, να συσπειρώσει τις δυνάμεις του πνεύματος, της εργασίας και του πολιτισμού και να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα.

Στο Βόλο το άλυτο οξύ πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών και πετ , από την ΑΓΕΤ και η ανάγκη για ορθολογική διαχείριση τόσο του νερού, όσο και των απορριμμάτων, είναι τα προβλήματα που έχουν κινητοποιήσει χιλιάδες πολίτες, αλλά διαιωνίζονται και βαθαίνουν.

Η αντιλαϊκή και αντιοικολογική επιλογή κατασκευής εργοστασίου που θα παρασκευάζει καύσιμα για την ΑΓΕΤ, θα μετατρέψει το Βόλο στον απέραντο σκουπιδότοπο της κεντρικής Ελλάδας.

Η ΠΠΜ συμμετέχει και ενώνει τη φωνή της με τα σωματεία και τους φορείς που διοργανώνουν τη μεγάλη διαμαρτυρίας στο Μνημείο των Ηρώων.

Ο θα στείλει και πάλι ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, την περιφέρεια Θεσσαλίας και το , για να απαιτήσει λύσεις που θα βελτιώσουν και θα εκσυγχρονίσουν την ποιότητα της ζωής στην πόλη που σήμερα μαστίζεται από πρόωρους θανάτους νέων ανθρώπων.

Θα πρέπει είμαστε όλοι εκεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση