Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Στο 19ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο στο Λιτόχωρο ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας 
Στο 19ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο στο Λιτόχωρο ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας 

Στο 19ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο στο Λιτόχωρο ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας 

 

Ο συντονιστής  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας  Νικόλαος μετέβη στο Λιτόχωρο Πιερίας την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, προκειμένου να παραστεί στο 19ο Πανελλήνιο Δασολογικό με τίτλο: «Η Συμβολή των δασικών οικοσυστημάτων στην ορεινή οικονομία και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος» που διοργάνωσε η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία.

Στο παρευρέθη ο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ο οποίος κατά την ομιλία του εστίασε κυρίως σε τέσσερις άξονες:

-στην ολοκλήρωση του μεγάλου έργου των Δασικών Χαρτών

-στον αντιπυρικό σχεδιασμό με έμφαση στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και

-στην αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, στην άμεση υλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για τα δασικά μέτρα της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και στη δασική διοίκηση.

Ο συντονιστής είχε σύντομη συζήτηση με τον υπουργό, ενώ συναντήθηκε με τη συντονίστρια Κρήτης  Μαρία Κοζυράκη, τον συντονιστή Μακεδονίας – Θράκης  Ιωάννη Σάββα και τον γενικό διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος  Δημήτριο Βακάλη.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με  υπαλλήλους των δασικών υπηρεσιών της χώρας, των Ινστιτούτων Δασικών Ερευνών Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και με της Σχολής Γεωπονίας Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση