Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ελληνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία
Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ελληνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ελληνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία

Ο αν. ΥΠΕ, Σως , συναντήθηκε στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος με τον επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Karmenu Vella και τον γενικό διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Daniel Calleja Crespo και τους παρέδωσε το Eθνικό Σχέδιο για την Κυκλική Οικονομία, το οποίο υιοθετήθηκε πρόσφατα από την ελληνική .

Ο επίτροπος συνεχάρη τον αν. ΥΠΕ για την πρωτοβουλία της χώρας και δεσμεύτηκε για την παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ για την υλοποίησή του.

Επίσης, αποφασίσθηκε η από κοινού διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης υψηλού επιπέδου τον ερχόμενο Μάρτιο, στο πλαίσιο του φόρουμ κυκλικής οικονομίας που έχει δημιουργηθεί, η οποία θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου για την Κυκλική Οικονομία και του Σχεδίου Δράσης που περιλαμβάνεται σε αυτό.

Στην εκδήλωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει καλές πρακτικές κυκλικής οικονομίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της ς.

Τέλος, ο αν. ΥΠΕΝ παρέδωσε στο επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας δείγμα πλαστικής σακούλας πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάζεται στην και θα μοιραστεί μέσω των στους , σε εφαρμογή της νέας ς για τη μείωση της κατανάλωσης πλαστικών σακουλών μιας χρήσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση