Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Στην 17η θέση η Ελλάδα στην αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής
Στην 17η θέση η Ελλάδα στην αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

Στην 17η θέση η Ελλάδα στην αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

Την 17η θέση ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέλαβε η Ελλάδα στην εφαρμογή πολιτικών αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, παρουσιάζοντας βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως έκαναν γνωστό το WWF και το γραφείο της , με βάση τα στοιχεία της διεθνούς ς Climate Change Performance Index , που πραγματοποιεί ετησίως η οργάνωση Germanwatch, σε συν με το δίκτυο οργανώσεων Climate Actiοn Network (CAN).

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, «η ″βελτίωση″ αυτή δεν προέκυψε από αναπτυξιακές πολιτικές που μειώνουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων, αλλά λόγω της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας και της ς ανταγωνιστικότητας του λιγνίτη».

«Η χώρα μας όχι μόνο έχει καταφέρει να αυξήσει το ανθρακικό της αποτύπωμα ανά μονάδα ΑΕΠ, αλλά επιμένει στην προώθηση μεγάλων έργων ορυκτών καυσίμων τα επόμενα χρόνια», επισημαίνουν.

Η συγκεκριμένη βαθμολογεί τις προσπάθειες ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής των 58 κρατών που ευθύνονται συνολικά για το 90% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τον τομέα της ς.

Ειδικότερα, η φετινή επίδοση της χώρας μας παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με τα περσινά αποτελέσματα, καθώς η Ελλάδα κατατάσσεται φέτος στην 25η θέση παγκοσμίως, σε σχέση με την 33η πέρυσι, και στην 17η στην ΕΕ-28, σε σχέση με την και 23η το .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση