Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / ΣΙΝΕΜΑ / Προβολή ντοκιμαντέρ για την καύση σκουπιδιών
Προβολή ντοκιμαντέρ για την καύση σκουπιδιών

Προβολή ντοκιμαντέρ για την καύση σκουπιδιών

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών καλεί τους πολίτες του στην προβολή του ισπανικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Καίγοντας το μέλλον» την Τετάρτη στις 19:00 στην αίθουσα του Μεταξουργείου. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της Περιφέρειας της Ναβάρα, να παραχωρήσει το 2013 άδεια για την καύση 140.000 τόνων απορριμμάτων στην Portland – Valderrivas.

Επιστήμονες και κάτοικοι της περιοχής επικαλούμενοι διεθνείς μελέτες μιλούν για τις επιπτώσεις που έχει μία τέτοια δραστηριότητα στο περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων, καθώς σε τομείς όπως η και η κτηνοτροφία. Έχει, επίσης, ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε το πώς επισημαίνεται η σκόπιμη ασάφεια όσων προωθούν την καύση σκουπιδιών, αλλά και το πώς αποδομούνται τα συνήθη επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι υπέρμαχοι της. Τέλος, παρουσιάζονται κάποιες εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου του zero waste, όπως η πόρτα – πόρτα.

Το πιο σημαντικό μήνυμα από το οποίο έχουμε πολλά να διδαχθούμε ως πολίτες του Βόλου, προκύπτει από τα γεγονότα που ακολούθησαν δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ: οι συγκεκριμένες κοινότητες που αντέδρασαν οργανωμένα ενάντια στα σχέδια της Portland δικαιώθηκαν, καθώς το 2015 πέτυχαν να ανακληθεί η άδεια του εργοστασίου για καύση σκουπιδιών. Βέβαια, στον αγώνα αυτό ήταν ενωμένοι πολίτες, εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, φορείς και δήμοι της περιοχής. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Διάρκεια 47 λεπτά. Σκηνοθεσία – παραγωγή: Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Ναβάρα (3 Mugak Batera). Μετάφραση – Υποτιτλισμός: Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου.

Δείτε εδώ το trailer του ντοκιμαντέρ (Πατώντας cc επιλέγουμε την επιλογή ελλληνικών υποτίτλων)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση