Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στην υπογραφή συμφωνητικού για το πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού μεταξύ του Δήμου Ρήγα ου και της Ε.Ε.Α.Α. προέβη ο δήμαρχος Δημήτρης μετά από εισήγηση των μελών της Ομάδας Εκπόνησης Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Δήμου Ρήγα ου. Ο δήμος προμηθεύτηκε 15 κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού, ώστε να συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη από οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική πλευρά του.

Όπως τόνισε ο συντονιστής της ομάδας Σκρίμπας Ιωάννης σκοπός της κίνησης είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των δημοτών, οι οποίοι έχουν αποδείξει με την μέχρι σήμερα συμπεριφορά τους την ενεργό συμμετοχή τους στην ανακυκλώσιμων υλικών στους μπλε κάδους.

Ο Ρήγα Φεραίου μέσω της Ομάδας Εκπόνησης Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων με συντονισμένες ενέργειες θα συμβάλει έμπρακτα στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η καλλιέργεια κουλτούρας που θα προάγει την διαδικασία της Ανακύκλωση στους δημότες θα οδηγήσει στην αποφυγή επιβάρυνσης του τος. «Πρόσφατα έγινε η προμήθεια των 15 κωδώνων συλλογής γυαλιού όπου και θα τοποθετηθούν τις προσεχείς ημέρες σε κεντρικά σημεία των χωριών του Δήμου και σε συνεργασία τόσο με τους επαγγελματίες, όσο και με τους ίδιους τους δημότες θα ξεκινήσει η συλλογή των ειδών γυαλιού.», ανέφερε ο κ. Σκρίμπας και πρόσθεσε:

«Επίσης πρόσφατα υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας με την Εταιρεία Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε για την προμήθεια από το Δήμο Ρήγα Φεραίου ενός κοντέινερ και κάδων για την συλλογή Αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και κάδων συλλογής λαμπών και λαμπτήρων μειώνοντας έτσι τις αρνητικές επιπτώσεις στο . Τέλος από το Σεπτέμβριο ο θα προβεί στην διοργάνωση ημερίδων σε της περιοχής αλλά και σε δημοτικά διαμερίσματα στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την περαιτέρω και τα οφέλη της Ανακύκλωσης».

Οι περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου που ξεκίνησαν από τις αρχές της θητείας της νυν δημοτικής Αρχής σημειώνοντας απόλυτη επιτυχία μιας και συνάντησαν την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν από το Σεπτέμβριο με την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση