Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πολίτες και φορείς του Βόλου σε κοινό μέτωπο κατά της καύσης
Πολίτες και φορείς του Βόλου σε κοινό μέτωπο κατά της καύσης

Πολίτες και φορείς του Βόλου σε κοινό μέτωπο κατά της καύσης

Τη Δευτέρ 19 οεμβρίου εκπρόσωποι μζικών φορέων, συλλόγων και συλλογικοτήτων του Βόλου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών και συναντήθηκαν στο χώρο του Πανεπιστημίου με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για κοινές ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η καύση απορριμμάτων στην πόλη μας.

Μέσα σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, όπου δημιουργήθηκε ένα θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και δράσεις της Επιτροπής Αγώνα, καθώς και για επιστημονικά και νομικά ζητήματα σχετικά με την καύση απορριμμάτων. Στη συνέχεια συζητήθηκε το κεντρικό αίτημα της Επιτροπής για μαζικοποίηση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα από τη δημιουργία ενός ενιαίου κοινωνικού μετώπου, που θα εκφράζεται μέσα από μαζικές διαμαρτυρίες. Οι , λοιπόν, που συζητήθηκαν στην είχαν αυτό τον προσανατολισμό και σε αυτόν ανταποκρίθηκαν και οι τοποθετήσεις και εκπροσώπων και μελών από και συλλογικότητες της πόλης.

Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το έγκλημα που συντελείται στην πόλη, αλλά και την ανησυχία τους για την απειλή εξάπλωσης του φαινομένου της καύσης απορριμμάτων κάθε είδους, εάν η πολιτεία δεν κάνει σύντομα στροφή προς μια ορθολογική και μια ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος, που θα έχει κύριο γνώμονα την υγεία των πολιτών, την προστασία του τος και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, παρακολούθησε τη ζύμωση των ιδεών και των προτάσεων που αναδείχθηκαν μέσα από τη συνάντηση και κατέγραψε τις προτάσεις που τέθηκαν και που θα σταλούν στους συμμετέχοντες , έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να λάβουν αποφάσεις και εντός των συλλογικών τους οργάνων. Εν συνεχεία, έχοντας ως στόχο, όπως συνηθίζει, τη σύνθεση προτάσεων και τη σύγκλιση ιδεών, θα συναντηθεί εκ νέου μαζί τους ώστε να συντονιστεί ο κοινός αγώνας και οι επόμενες ενέργειες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση