Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Πολίτες και φορείς του Βόλου σε κοινό μέτωπο κατά της καύσης
Πολίτες και φορείς του Βόλου σε κοινό μέτωπο κατά της καύσης

Πολίτες και φορείς του Βόλου σε κοινό μέτωπο κατά της καύσης

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου εκπρόσωποι μαζικών φορέων, συλλόγων και συλλογικοτήτων του Βόλου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών και συναντήθηκαν στο χώρο του Πανεπιστημίου με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για κοινές ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η καύση απορριμμάτων στην πόλη μας.

Μέσα σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, όπου δημιουργήθηκε ένα θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και δράσεις της Επιτροπής Αγώνα, καθώς και για επιστημονικά και νομικά ζητήματα σχετικά με την καύση απορριμμάτων. Στη συνέχεια συζητήθηκε το κεντρικό αίτημα της Επιτροπής για μαζικοποίηση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα από τη δημιουργία ενός ενιαίου κοινωνικού μετώπου, που θα εκφράζεται μέσα από μαζικές διαμαρτυρίες. Οι προτάσεις, λοιπόν, που συζητήθηκαν στην πορεία είχαν αυτό τον προσανατολισμό και σε αυτόν ανταποκρίθηκαν και οι τοποθετήσεις και προτάσεις εκπροσώπων και μελών από φορείς και συλλογικότητες της πόλης.

Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το έγκλημα που συντελείται στην πόλη, αλλά και την ανησυχία τους για την απειλή εξάπλωσης του φαινομένου της καύσης απορριμμάτων κάθε είδους, εάν η πολιτεία δεν κάνει σύντομα στροφή προς μια ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων και μια ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος, που θα έχει κύριο γνώμονα την υγεία των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, παρακολούθησε τη ζύμωση των ιδεών και των προτάσεων που αναδείχθηκαν μέσα από τη συνάντηση και κατέγραψε τις προτάσεις που τέθηκαν και που θα σταλούν στους συμμετέχοντες φορείς, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να λάβουν αποφάσεις και εντός των συλλογικών τους οργάνων. Εν συνεχεία, έχοντας ως στόχο, όπως συνηθίζει, τη σύνθεση προτάσεων και τη σύγκλιση ιδεών, θα συναντηθεί εκ νέου μαζί τους ώστε να συντονιστεί ο κοινός αγώνας και οι επόμενες ενέργειες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης θα ανεγερθεί στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας - https://t.co/uQ4ko3ztLO -

  • Μυστηριώδεις παρενέργειες της COVID-19 στον εγκέφαλο - https://t.co/BD9Va6s8Rx -

  • - https://t.co/iGfnaC2SYq -

"Αλιεύοντας" την είδηση