Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Πολύ κάτω από το όριο αρχικών συστάσεων η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων σε Λάρισα και Βόλο τα τελευταία εικοσιτετράωρα
Πολύ κάτω από το όριο αρχικών συστάσεων η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων σε Λάρισα και Βόλο τα τελευταία εικοσιτετράωρα

Πολύ κάτω από το όριο αρχικών συστάσεων η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων σε Λάρισα και Βόλο τα τελευταία εικοσιτετράωρα

 

Στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν πως ο μέσος όρος συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα σε και Βόλο λόγω της καύσης υλικών για θέρμανση, είναι κατά πολύ χαμηλότερος από το όριο αρχικών συστάσεων, έδωσε την Πέμπτη ο περιφερειάρχης ς Κώστας .

Παράλληλα, ανέφερε σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για τον περιορισμό της αέριας ς, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή της ς – ως η μία από τις τρεις Περιφέρειες της χώρας – σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αντικατάστασης καυστήρων πετρελαίου με αντίστοιχους φυσικού αερίου.

Αναλυτικά, στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λειτουργούν δύο σταθμοί μέτρησης οι οποίοι είναι οι μόνοι πιστοποιημένοι και συνδεδεμένοι με το Υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο ελέγχει την κατάσταση και όταν χρειάζεται λαμβάνει τα προβλεπόμενα μέτρα.
Στο Βόλο δεν υπάρχει καμία ανησυχία διότι ο μέσος όρος συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων είναι κατά πολύ μικρότερος από το όριο που προβλέπει η νομοθεσία. Χθες η μέση μέτρηση ήταν 15 PM10C με όριο αρχικών συστάσεων το 50.

Στη τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήθηκαν φαινόμενα υπέρβασης αυτού του ορίου. Από την πλευρά μας κινήσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενημερώνοντας και προειδοποιώντας τους πολίτες για τα μέτρα προφύλαξης που οφείλουν να πάρουν ειδικά οι ευπαθείς ομάδες, αλλά και για την αναγκαία των καυστήρων. Χθες το βράδυ όμως, η μέση μέτρηση ήταν μόλις στο 17 PM10C, δηλαδή κατά πολύ κάτω από το όριο αρχικών συστάσεων.

Αντιλαμβάνεστε ότι οι συνθήκες άπνοιας και η υγρασία είναι τα στοιχεία τα οποία δημιουργούν τα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς προειδοποιούμε για να προστατεύσουμε τους πολίτες.

Επίσης, σε συνεργασία με την ΕΠΑ Θεσσαλίας κάναμε ένα μεγάλο καθώς είμαστε η μία από τις τρεις Περιφέρειες στη χώρα, όπου συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου με αντίστοιχους που καταναλώνουν φυσικό αέριο, δηλαδή περισσότερο φιλική στο περιβάλλον.

Ταυτόχρονα κάνουμε διαρκώς ελέγχους σε όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που πωλούν υλικά για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε όσο μπορούμε τη διακίνηση υλικών που με την καύση τους ενδεχομένως προκαλούν πρόβλημα στην ατμόσφαιρα. Εργαζόμαστε με πρωτοβουλίες σε πολλαπλά επίπεδα για ένα περισσότερο καθαρό περιβάλλον.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση