Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Πολύ κάτω από το όριο αρχικών συστάσεων η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων σε Λάρισα και Βόλο τα τελευταία εικοσιτετράωρα
Πολύ κάτω από το όριο αρχικών συστάσεων η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων σε Λάρισα και Βόλο τα τελευταία εικοσιτετράωρα

Πολύ κάτω από το όριο αρχικών συστάσεων η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων σε Λάρισα και Βόλο τα τελευταία εικοσιτετράωρα

 

Στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν πως ο μέσος όρος συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα σε και Βόλο λόγω της καύσης υλικών για θέρμανση, είναι κατά πολύ χαμηλότερος από το όριο αρχικών συστάσεων, έδωσε την Πέμπτη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Παράλληλα, ανέφερε σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για τον περιορισμό της αέριας ρύπανσης, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή της Θεσσαλίας – ως η μία από τις τρεις Περιφέρειες της χώρας – σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αντικατάστασης καυστήρων πετρελαίου με αντίστοιχους φυσικού αερίου.

Αναλυτικά, στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λειτουργούν δύο μέτρησης οι οποίοι είναι οι μόνοι πιστοποιημένοι και συνδεδεμένοι με το Υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο ελέγχει την κατάσταση και όταν χρειάζεται λαμβάνει τα προβλεπόμενα μέτρα.
Στο Βόλο δεν υπάρχει καμία ανησυχία διότι ο μέσος όρος συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων είναι κατά πολύ μικρότερος από το όριο που προβλέπει η νομοθεσία. Χθες η μέση μέτρηση ήταν 15 PM10C με όριο αρχικών συστάσεων το 50.

Στη τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήθηκαν φαινόμενα υπέρβασης αυτού του ορίου. Από την πλευρά μας κινήσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενημερώνοντας και προειδοποιώντας τους για τα μέτρα προφύλαξης που οφείλουν να πάρουν ειδικά οι , αλλά και για την αναγκαία συντήρηση των καυστήρων. Χθες το βράδυ όμως, η μέση μέτρηση ήταν μόλις στο 17 PM10C, δηλαδή κατά πολύ κάτω από το όριο αρχικών συστάσεων.

Αντιλαμβάνεστε ότι οι συνθήκες άπνοιας και η υγρασία είναι τα στοιχεία τα οποία δημιουργούν τα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς προειδοποιούμε για να προστατεύσουμε τους .

Επίσης, σε συνεργασία με την ΕΠΑ Θεσσαλίας κάναμε ένα μεγάλο άλμα καθώς είμαστε η μία από τις τρεις Περιφέρειες στη χώρα, όπου συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου με αντίστοιχους που καταναλώνουν φυσικό αέριο, δηλαδή περισσότερο φιλική στο .

Ταυτόχρονα κάνουμε διαρκώς ελέγχους σε όλες εκείνες τις που πωλούν καύσιμα υλικά για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε όσο μπορούμε τη υλικών που με την καύση τους ενδεχομένως προκαλούν πρόβλημα στην ατμόσφαιρα. Εργαζόμαστε με πρωτοβουλίες σε πολλαπλά επίπεδα για ένα περισσότερο καθαρό

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξαπάτηση πολιτών υπό το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε κρυπτονομίσματα #Bitcoin - https://t.co/swekvZHt9X -

  • Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής #ΛύκειοΑργαλαστής - https://t.co/S8qtMYHE2I -

  • Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής #ενορίαΑγίαςΠαρασκευής - https://t.co/FdFdhi4XWB -

"Αλιεύοντας" την είδηση