Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: η ίδια καταστροφική πολιτική για το πράσινο
Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: η ίδια καταστροφική πολιτική για το πράσινο

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: η ίδια καταστροφική πολιτική για το πράσινο

Για μια ακόμα φορά τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας έγιναν μάρτυρες της καταστροφικής και εγκληματικής πολιτικής του Δήμου για το πράσινο. Ειδοποιήθηκαν από περίοικους ότι στην αυλή του 1ου Λυκείου , συνεργεία του Δήμου Βόλου κατακρεουργούσαν κυριολεκτικά τεράστιους ευκαλύπτους.

Όταν έφτασαν εκεί αντίκρισαν μια τραγική . ύψους περίπου 15 μέτρων κόβονταν σχεδόν στον κορμό και έμεναν σε ύψος περίπου 4 , έχοντας χάσει το σύνολο σχεδόν του πράσινου φυλλώματός τους.

Τα μέλη της αγανάκτησαν και αντέδρασαν αμέσως πηγαίνοντας κάτω από το συνεργείο που έκοβε, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν αυτό το . Ειδοποιήθηκαν από το συνεργείο η αντιδήμαρχος του Δήμου για το πράσινο, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας και η .

Μετά από συζήτηση και διαπραγματεύσεις τα μέλη της αποχώρησαν καταγγέλλοντας για μια ακόμα φορά την εγκληματική συμπεριφορά της υπηρεσίας πρασίνου εναντίον των δέντρων της πόλης του Βόλου, μιας πόλης που έχει έντονα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και χρειάζεται το πράσινο ως φάρμακο για τους ρύπους.

“Αυτό που γίνεται φέτος στην πόλη του Βόλου δεν έχει προηγούμενο, Όλα τα πετσοκόβονται κυριολεκτικά. Όσα επιβιώσουν (κάμποσα θα ξεραθούν) θα κάνουν τουλάχιστον τρία χρόνια για να επανέλθουν. Η κα Καλογήρου επικαλέστηκε την άποψη του καθηγητή της Γεωπονίας κ. Νάνου για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι τα πετσοκόβονται. Πολύ θα θέλαμε να μας πει ο κ. Νάνος αν είναι σύμφωνο με τους κανόνες της γεωπονικής αυτό που έγινε σήμερα στην αυλή του 1ου Λυκείου, με την ανοχή αν όχι με την προτροπή της διεύθυνσης του σχολείου και αν το μονόπλευρο κλάδεμα πολλών δέντρων στον Κραυσίνδωνα είναι επίσης δόκιμη γεωπονική πρακτική;” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε δήλωσή της η κα Καλογήρου τόνισε ότι ο κ. Βολιώτης κάνει σόου και εμποδίζει έργο, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Υπηρεσία Πρασίνου λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της γεωπονικής.

Η αντιδήμαρχος πρόσθεσε ότι περίοικος ενημέρωσε την Υπηρεσία να κλαδέψει τα δένδρα, διότι τα κλαδιά ενός ευκαλύπτου, κύκλωσαν μια μονοκατοικία, που βρίσκεται δίπλα από την αυλή του σχολείου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα μόνο θετικό δείγμα στα rapid-test στον Βόλο #Rapidtest - https://t.co/PItEX1hpoX -

  • Έξι #κλοπές στην πόλη του Βόλου #κλοπές - https://t.co/SJngvhRvcm -

  • Λαϊκό #συλλαλητήριο στο Βόλο #συλλαλητήριο - https://t.co/UBlyJeIvr4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση