Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: η ίδια καταστροφική πολιτική για το πράσινο
Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: η ίδια καταστροφική πολιτική για το πράσινο

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: η ίδια καταστροφική πολιτική για το πράσινο

Για μια ακόμα φορά τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας έγιναν μάρτυρες της καταστροφικής και εγκληματικής πολιτικής του Δήμου Βόλου για το πράσινο. Ειδοποιήθηκαν από περίοικους ότι στην αυλή του 1ου Λυκείου Βόλου, συνεργεία του Δήμου Βόλου κατακρεουργούσαν κυριολεκτικά τεράστιους ευκαλύπτους.

Όταν έφτασαν εκεί αντίκρισαν μια τραγική εικόνα. Δέντρα ύψους περίπου 15 μέτρων κόβονταν σχεδόν στον κορμό και έμεναν σε ύψος περίπου 4 μέτρα, έχοντας χάσει το σύνολο σχεδόν του πράσινου φυλλώματός τους.

Τα μέλη της ΠΠΜ αγανάκτησαν και αντέδρασαν αμέσως πηγαίνοντας κάτω από το συνεργείο που έκοβε, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν αυτό το έγκλημα. Ειδοποιήθηκαν από το συνεργείο η αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλου για το πράσινο, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας και η αστυνομία.

Μετά από συζήτηση και διαπραγματεύσεις τα μέλη της ΠΠΜ αποχώρησαν καταγγέλλοντας για μια ακόμα φορά την εγκληματική συμπεριφορά της υπηρεσίας πρασίνου εναντίον των δέντρων της πόλης του Βόλου, μιας πόλης που έχει έντονα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και χρειάζεται το πράσινο ως φάρμακο για τους ρύπους.

“Αυτό που γίνεται φέτος στην πόλη του Βόλου δεν έχει προηγούμενο, Όλα τα δέντρα πετσοκόβονται κυριολεκτικά. Όσα επιβιώσουν (κάμποσα θα ξεραθούν) θα κάνουν τουλάχιστον τρία χρόνια για να επανέλθουν. Η κα Καλογήρου επικαλέστηκε την άποψη του καθηγητή της Γεωπονίας κ. Νάνου για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι τα δέντρα πετσοκόβονται. Πολύ θα θέλαμε να μας πει ο κ. Νάνος αν είναι σύμφωνο με τους της γεωπονικής αυτό που έγινε σήμερα στην αυλή του 1ου Λυκείου, με την ανοχή αν όχι με την προτροπή της διεύθυνσης του σχολείου και αν το μονόπλευρο κλάδεμα πολλών δέντρων στον Κραυσίνδωνα είναι επίσης δόκιμη γεωπονική πρακτική;” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε δήλωσή της η κα Καλογήρου τόνισε ότι ο κ. Βολιώτης κάνει σόου και εμποδίζει δημόσιο έργο, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Υπηρεσία Πρασίνου λειτουργεί σύμφωνα με τους της γεωπονικής.

Η αντιδήμαρχος πρόσθεσε ότι περίοικος ενημέρωσε την Υπηρεσία να κλαδέψει τα δένδρα, διότι τα κλαδιά ενός ευκαλύπτου, κύκλωσαν μια μονοκατοικία, που βρίσκεται δίπλα από την αυλή του σχολείου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση