Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Πέντε ελληνικές υποψηφιότητες στον τελικό για τα βραβεία Natura 2000
Πέντε ελληνικές υποψηφιότητες στον τελικό για τα βραβεία Natura 2000

Πέντε ελληνικές υποψηφιότητες στον τελικό για τα βραβεία Natura 2000

Πέντε ελληνικές υποψηφιότητες είνι νάμεσα στους 25 φιναλίστ για το Βραβείο Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έρχεται να αναγνωρίσει τον χρόνο, την αφοσίωση και τις προσπάθειες που επένδυσαν Ευρωπαίοι τη χρονιά που πέρασε σε θέματα προστασίας της φύσης, στο πλαίσιο του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

Το βραβείο έχει ως στόχο την ευαισθητο υπέρ του δικτύου Natura 2000 αναδεικνύοντας το ρόλο του στη  διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς και στην προαγωγή της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας.

Από τις εβδομήντα πέντε έγκυρες υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν σε όλη την ΕΕ επελέγησαν εικοσιπέντε από δεκαέξι χώρες, ανάμεσά τους και πέντε από την Ελλάδα, για τον τελικό. Οι υποψηφιότητες περιλαμβάνουν αρκετά διασυνοριακά έργα, όπου συμμετέχει επίσης και η , καθώς και ένα έργο που αφορά όλη την ΕΕ.

Τα Βραβεία Natura 2000 απονέμονται σε πέντε κατηγορίες: διατήρηση, κοινωνικοοικονομικά οφέλη, , συμβιβασμός συμφερόντων/αντιλήψεων, και δικτύωση και διασυνοριακή συν. Ένα ειδικό βραβείο, το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, πρόκειται να απονεμηθεί στον τελικό υποψήφιο που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους από τους πολίτες. ι αυτό το λόγο οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία που ήδη «τρέχει» μέχρι τις 22 Απριλίου . Οι νικητές θα αναγγελθούν από τον επίτροπο Karmenu Vella, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 17 Μαΐου .

Δείτε τις υποψηφιότητες εδώ: https://www.ellines.com

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση