Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Παρέμβαση στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-Lafarge στον Βόλο
Παρέμβαση στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-Lafarge στον Βόλο

Παρέμβαση στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-Lafarge στον Βόλο

Η Λαϊκή Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών έχει αποφασίσει σειρά δράσεων για την απόσυρση του νέου ΕΣΔΑ και την παύση της καύσης στον Βόλο και σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο οργάνωσε παρέμβαση έξω από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge στον Βόλο με ανάρτηση πανό στην παραλία, δίπλα σε ψαράδες, δίπλα σε λουόμενους, δίπλα στο εργοστάσιο που εκπνέει δηλητήριο κάθε βράδυ και κρατά ξύπνιους τους Βολιώτες.
Ενημερώνονται, οργανώνονται και παλεύουν ενάντια στο νέο Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ 2020) και στην νομιμοποίηση της καύσης σκουπιδιών ως βασική μέθοδο διαχείρισης των σκουπιδιών στη χώρα αντί της ανακύκλωσης.
Σκουπίδια και πλαστικά δεματοποιημένα (SRF, RDF), υπολείμματα του πράσινου κάδου (δηλαδή οργανικά μαζί με ό,τι άγνωστο υλικό έχει περισσέψει από τη διαλογή), λυματολάσπη (τα υπολείμματα των βιολογικών καθαρισμών, που περιέχουν ποσότητες τοξικών χημικών) αποτελούν τα νέα υλικά που παρουσιάζονται στο ΕΣΔΑ ως ιδανικά καύσιμα για τις τσιμεντοβιομηχανίες και για εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, που θα κατασκευαστούν σε όλη τη χώρα.
Μέσα στον Αύγουστο δύο πυρκαγιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης, ένα φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας με τις φωτιές να ανέρχονται σε οκτώ τον τελευταίο χρόνο, σκιαγραφούν πλήρως την κατάσταση της ανακύκλωσης στη χώρα.
Στο νέο ΕΣΔΑ, παρότι τίθενται στόχοι για την προώθησή της, δεν προβλέπεται εξυγίανση του τρόπου λειτουργίας των εργοστασίων, γεγονός που δείχνει με σαφήνεια πως οι στόχοι αυτοί είναι προσχηματικοί.
Βασικός λόγος για αυτό είναι πως η ανακύκλωση θα αποσπούσε τα «εναλλακτικά καύσιμα» (όπως ονομάζονται στο ΕΣΔΑ τα σκουπίδια!) από τσιμεντοβιομήχανους και εργολάβους.
Ο πολιτισμός της καύσης και του κέρδους δεν φιλτράρεται, ανατρέπεται.
κάθε μεθόδευση για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τσιμεντοβιομηχάνων, εθνικών εργολάβων, ντίλερ-δημάρχων και λοιπών παρατρεχάμενων εις βάρος της υγείας θα βρίσκετε τους Βολιώτες μπροστά σας.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Κέντρο Πρόληψης ψήφισε Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας - https://t.co/ZyIMAqr6g6 -

  • Συνάντηση Μεϊκόπουλου με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί & ραδιοταξί  - https://t.co/uP401GMUjn -

  • Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου - https://t.co/vQ0jFbdUSA -

"Αλιεύοντας" την είδηση