Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Παρέμβαση Κώστα Αγοραστού στον αν. υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον Όλυμπο
Παρέμβαση Κώστα Αγοραστού στον αν. υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον Όλυμπο

Παρέμβαση Κώστα Αγοραστού στον αν. υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον Όλυμπο

 

Πρέμβση προκειμένου να μη χάσει ο τις δυνατότητες που δίνει το Man & Biosphere έκανε ο πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. και ς Κώστας Αγοραστός στον υπουργό Ιωάννη Τσιρώνη. Ο ζήτησε από τον υπουργό την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης νέου Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Ολύμπου και την ανακήρυξη του σε Εθνικό Πάρκο.

Όπως έγινε γνωστό μετά από μια μακρά περίοδο διαβουλεύσεων και αφού έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι απόψεις, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου απέστειλε τις τελικές προτάσεις του στον Υπουργό στις 2/11/2015.

Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί η μοναδική ευκαιρία για την προστασία της ς του μυθικού βουνού, της διατήρησης της βιοποικιλότητας και να απενταχθεί ο από το Man & Biosphere και από μνημείο του παγκόσμιου αποθέματος Βιόσφαιρας της Unesco, ο κ. Κ. Αγοραστός ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό την συντόμευση των ενεργειών από πλευράς Υπουργείου Περιβάλλοντος.

"Αλιεύοντας" την είδηση