Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών
Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών

Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών.
Μέχρι και 100 άτομα συμμετείχαν μέσω της πλατφόρμας ZOOM και είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα ή και να κάνουν τοποθέτηση, ενώ πάνω από 6000 άτομα παρακολούθησαν το Livestreaming στο Facebook. Κάτοικοι από τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Αλιβέρι περιέγραψαν το μεγάλο πρόβλημα που ζουν, ενώ καταδείχθηκαν οι συνέπειες στην υγεία των πολιτών.
Η καύση οδεύει προς καθιέρωση και θεσμοθέτηση από τις τελευταίες κυβερνήσεις σε αγαστή συν με τους τσιμεντοβιομήχανους.
Οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν και να αντισταθούν. Ανάμεσα στα άλλα κατατέθηκαν , οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι:
1) Πανελλήνιος Συντονισμός κατά της καύσης στις 23 Οκτωβρίου 2020, όπου οι της πόλης του Βόλου σχεδιάζουν γενικό lock down προκειμένου να σταματήσει η καύση σκουπιδιών από την .
2) Οργάνωση και συσπείρωση σε τοπικό επίπεδο. Αναδιοργάνωση ή δημιουργία τοπικών κινημάτων.
3) Ενημέρωση και συν των κινημάτων σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.
4) Δημιουργία ενημερωτικών βίντεο
5) Οργάνωση πανελλήνιων ομάδων εργασίας για την , πιθανές δικαστικές προσφυγές και για τεχνικά θέματα.
6) Επανάληψη της πανελλήνιας ενημέρωσης.
Το link της συζήτησης: 
Η Επιτροπή Αγώνα
Χαιρετίζουμε την καθολική συσπείρωση της κοινωνίας του Βόλου που ανάγκασε την -LAFARGE να ακυρώσει τα σχέδιά της για την πειραματική καύση των υπολειμμάτων των σκουπιδιών της Αθήνας (CLO). Αποδείχθηκε ότι όταν η κοινωνία ενωμένη διεκδικεί αυτονόητες αξίες και  δίκαια αιτήματα, κανένας δεν μπορεί να της τα στερήσει.

Όμως στην ΑΓΕΤ-LAFARGE, η ρυπογόνος καύση σκουπιδιών και πλαστικών συνεχίζεται. Η δημόσια υγεία στον Βόλο είναι συνεχώς στο στόχαστρο των εκπομπών της.

Στη φάση αυτή μπαίνουν και πάλι μπροστά οι , ο ανθός και το μέλλον του τόπου.  Με ικανο πληροφορηθήκαμε για την πρόθεσή τους να διοργανώσουν ένα νέο πανεκπαιδευτικό  συλλαλητήριο προκειμένου να αντιδράσουν στην αντικοινωνική και αντιπεριβαλλοντική δράση τόσο της πολυεθνικής εταιρείας, αλλά και των κυβερνήσεων, της και της Δημοτικής αρχής Βόλου που στηρίζουν τη ρυπογόνο δράση της και αγνοούν τα εκκωφαντικά μηνύματα της τοπικής κοινωνίας.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ θα στηρίξει και θα συμμετάσχει στο δεύτερο αυτό συλλαλητήριο των νέων της πόλης μας στις 23 Οκτωβρίου.

Κάνει δημόσια πρόταση στους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς του Βόλου να πάρουν μέρος σε αυτό, στηρίζοντας τον αγώνα των παιδιών μας.

Στο επόμενο διάστημα η Επιτροπή Πολιτών θα επιδιώξει να συναντήσει τους φορείς της πόλης με στόχο να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή τους στο μεγάλο αυτό αγωνιστικό γεγονός και να οργανωθεί ένα ολικό lock down της πόλης εκείνη την ημέρα ως ύστατη και ύψιστη μορφή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης της παύσης της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο.

Ο αγώνας για να σταματήσει η καύση ρυπογόνων καυσίμων και σκουπιδιών μέσα στον αστικό ιστό της πόλης μας συνεχίζεται και δυναμώνει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση