Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας- ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.
Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας- ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας- ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τίμησε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. με εκδήλωση που οργάνωσε την Τρίτη 7-6-2016.Φιλοξένησε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Καναλίων και τους εκπαιδευτικούς τους και υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενημερώνομαι-Δραστηριοποιούμαι-Προφυλάσσομαι» που στοχεύει στη λήψη μέτρων για την από τα τσιμπήματα κουνουπιών και εκπονήθηκε από την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κα Μωραΐτη.

Οι μαθητές αρχικά ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του Μουσείου ,τον κ. Χανιά ,για την έννοια «περιβάλλον» , το περιεχόμενο , τη σημασία , την ανάγκη προστασία του, την αλληλεπίδραση μεταξύ των στοιχείων που το αποτελούν και στη συνέχεια με εποπτικό υλικό(πηγή ΚΕΕΛΝΠΟ) ενημερώθηκαν για τον ιό του Δυτικού Νείλου ,αρρώστια που μεταδίδεται με το τσίμπημα κουνουπιών.

Γνώρισαν τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας και κυρίως τα μέτρα που πρέπει ο καθένας μας να παίρνει (για τον εαυτό του και το σπίτι του) για να προστατευτεί από τα τσιμπήματα των κουνουπιών και να ελαχιστοποιήσει έτσι τον κίνδυνο από την ασθένεια. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος οι μαθητές ανέπτυξαν δράσεις. Χωρισμένοι σε ομάδες ανάλογα με την εκπαιδευτική τους βαθμίδα και την ηλικία συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας, για να ανατροφοδοτήσουν την ενημέρωση που έλαβαν, έπαιξαν με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που το Μουσείο έχει εκπονήσει για το σκοπό αυτό , ενώ μια ομάδα μεγαλύτερων μαθητών ανέλαβε ρόλο πολλαπλασιαστή της γνώσης.

Μαζί με τον διευθυντή του Δημ. Σχολείου, τον κ. Σιάτρα, και τον πρόεδρο του Μουσείου, τον κ. Γκανάτσιο, πήγαν στην πλατεία του χωριού και σε άλλα κεντρικά σημεία του και μοίρασαν στους κατοίκους φύλλα οδηγιών για τη λήψη μέτρων .

Κόλλησαν , επίσης, σε εμφανή σημεία αφίσες με το ίδιο περιεχόμενο , για να πληροφορηθούν όλοι. Στη συνέχεια η ίδια ομάδα έκανε παράσταση στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, τον κ. Μπεφάνη, και ζήτησε να ενημερωθεί αν στην περιοχή έγιναν ραντισμοί (προνυμφοκτονία) ,ώστε να προληφθεί η αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών κι άρα και ο κίνδυνος ασθενειών, με δεδομένο ότι η παρακάρλια περιοχή λόγω των υδάτων είναι περιοχή μεγάλης επικινδυνότητας. Έλαβαν δε την απάντηση ότι ενέργειες έγιναν από τους αρμοδίους αλλά και την υπόσχεση ότι θα απαντήσει άμεσα με συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με κεράσματα και με δώρα που το Μουσείο έδωσε τόσο στους μαθητές ( αφίσες και σελιδοδείκτες) όσο και στα σχολεία (αναμνηστική πλακέτα, έντυπα, βιβλία και βεβαιώσεις για τους εκπαιδευτικούς). Συμφωνήθηκε δε από όλους πως η φροντίδα για το περιβάλλον δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας ,αλλά καθήκον καθημερινό και συνειδητή επιλογή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση