Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Π.Π.Μ.: Όλοι στην κινητοποίηση του Σαββάτου στο Βόλο
Π.Π.Μ.: Όλοι στην κινητοποίηση του Σαββάτου στο Βόλο

Π.Π.Μ.: Όλοι στην κινητοποίηση του Σαββάτου στο Βόλο

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) καλεί τους πολίτες του Βόλου να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση του Σαββάτου 16 Μαρτίου στο Βόλο, που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Στην ειρηνική αυτή πορεία διαμαρτυρίας πρέπει να δώσουν το παρών όλοι όσοι επιθυμούν καθαρό περιβάλλον και να μην τίθεται η υγεία των πολιτών σε κίνδυνο για τα κέρδη των βιομηχανιών.

Η επιδημιολογική έρευνα και τα μηνύματα για τον παιδικό καρκίνο στο Βόλο δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τους κινδύνους στην υγεία , οι οποίοι θα επιδεινωθούν από την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Η ΠΠΜ καταγγέλλει το Δήμο Βόλου γιατί αντί να είναι μπροστάρης στον αγώνα για την προστασία της υγείας των πολιτών, προγραμματίζει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF, το οποίο θα πουλάει και στην ΑΓΕΤ για να επιστρέφει στην πόλη του Βόλου ως καρκίνος.

Καλεί τον κ. Φάμελλο να αποσύρει άμεσα την απόφαση την οποία χορήγησε στην ΑΓΕΤ για καύση κάθε είδους σκουπιδιών. Αντί να προωθήσει την ανακύκλωση στην οποία η χώρα μας είναι ουραγός, ευνοεί την καύση πολύτιμων υλικών που θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν, κρατώντας στα συρτάρια του εδώ και 2 χρόνια το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Την απάντηση στον κ. Μπέο, τον κ. Φάμελλο και την ΑΓΕΤ θα δώσουν το Σάββατο οι πολίτες του Βόλου.

 

Eπιτροπή Αγώνα προς υποψηφίους: Ήρθε ο καιρός που πέφτουν οι μάσκες

Οι απόκριες και οι μάσκες είναι πλέον παρελθόν. Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου επιθυμεί να πέσουν οι μάσκες και από τους υποψηφίους των δημοτικών, περιφερειακών και των προσεχών βουλευτικών εκλογών.

Το πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και η γενικότερη αερορρύπανση είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην πόλη μας.

Πριν λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό επίσης από τη μελέτη θνησιμότητας και νοσηρότητας ότι οι Βολιώτες κατέχουν πρωταγωνιστικές θέσεις  σε πολλά είδη καρκίνου, στα καρδειαγγειακά και στα εγκεφαλικά, και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις 3 και 4 φορές πάνω από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τι θα κάνετε για αυτό;

Το πρόβλημα χρειάζεται άμεση λύση και όχι ευχολόγια. Επιπλέον η ανακύκλωση στην πόλη μας και η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων έχουν πεταχτεί στον πράσινο κάδο των απορριμμάτων των πολιτικών ταγών αυτού του τόπου.

Για το λόγο αυτό η Επιτροπή Πολιτών απαιτεί ξεκάθαρη θέση από τους υποψήφιους των εκλογών και κυρίως από τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες.

Θέλουμε οι υποψήφιοι να ταχθούν κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και να δεσμευτούν με ξεκάθαρες θέσεις και βήματα για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Να δεσμευτούν ότι κανένα εργοστάσιο παραγωγής SRF δεν θα κατασκευαστεί στον Βόλο – μόνο εργοστάσια ανακύκλωσης υλικών – και θα σταματήσει κάθε είδους καύση σκουπιδιών από οποιοδήποτε εργοστάσιο.

Κάθε άλλη θέση ή ένοχη σιωπή τους θέτει άμεσα στο κάδρο των ανεπιθύμητων της μεγάλης διαμαρτυρίας που διοργανώνεται το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019.

Οι θέσεις του συλλαλητηρίου και όσων δεν έχουν κάποιο πολιτικό ή οικονομικό συμφέρον από την καύση σκουπιδιών είναι ξεκάθαρες:

 

  • ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge
  • ΟΧΙ στη δημιουργία εργοστασίου SRF από τον Δήμο Βόλου
  • ΝΑΙ στον καθαρό αέρα και λύση στο πρόβλημα της αερορρύπανσης
  • ΝΑΙ στην οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων μας

Παρακαλούμε λοιπόν για τις θέσεις σας, έστω και αν τις έχετε σιγοψιθυρίσει στο παρελθόν.

Ο αγώνας μας κατά όσων επιβουλεύονται την υγεία μας θέλει ξεκάθαρες απόψεις και στεντόρεια φωνή.

Θα ταχθείτε με τους πολίτες ή με τα συμφέροντα;

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση