Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Π.Π.Μ.: Ο κ. Φάμελλος ενοχλείται από την καύση σκουπιδιών
Π.Π.Μ.: Ο κ. Φάμελλος ενοχλείται από την καύση σκουπιδιών

Π.Π.Μ.: Ο κ. Φάμελλος ενοχλείται από την καύση σκουπιδιών

Σε ένα κρεσέντο πολιτικού αμοραλισμού ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος και νυν βουλευτής Θεσσαλονίκης Σως , προσυπέγραψε, μαζί με άλλους τέσσερις Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, ανοιχτή επιστολή προς την τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ», στην Ευκαρπία, με την οποία ζητάει να μην καίει ο ΤΙΤΑΝΑΣ σκουπίδια. Και ποιος τα λέει αυτά; Ο κ. που πριν λίγο καιρό ήταν ακόμα υπουργός Περιβάλλοντος και είχε υπογράψει απόφαση να καίει η ΑΓΕΤ στο Βόλο 200.000 τό σκουπίδια και μάλιστα με προέλευση από την Ιταλία, καθώς και 150.000 τό πετ κοκ, το οποίο, κατά τον κ. Φάμελλο είναι χειρότερο και από τα σκουπίδια. Και τα έλεγε αυτά αν και είναι χημικός μηχανικός. Ουσιαστικά ο κ. Φάμελλος είπε ότι η ΑΓΕΤ μπορεί να καίει ό,τι γουστάρει. Δηλαδή ακριβώς το ίδιο που είχε πει και ο «Ξέρξης» δήμαρχος του Βόλου που από την Πορταριά του Πηλίου ατενίζει το Βόλο, την εποχή του κορωναϊού. Ο κ. Φάμελλος λοιπόν τώρα μας λέει: ας πεθάνουν οι του Βόλου, αλλά να μην πεθάνουν οι της Θεσσαλονίκης.

Τί έλεγε όμως ο ίδιος ο κ. Φάμελλος στις 9 Απριλίου 2017 προκειμένου να καίει σκουπίδια η ΑΓΕΤ στο Βόλο; Καμαρώστε τον:

«…η χρήση εναλλακτικών καυσίμων από την τσιμεντοβιομηχανία είναι μια υποχρέωση που υπαγορεύεται από λόγους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς…. Τα ιδιαίτερα ρυπογόνα καύσιμα που χρησιμοποιούνται στις τσιμεντοβιομηχανίες, όπως το pet-coke, πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν από εναλλακτικά».

Και ακόμα:

«Οι ειδικές συνθήκες καύσης στους κλιβάνους της τσιμεντοβιομηχανίας όπως υψηλές θερμοκρασίες, χρόνος παραμονής, κλπ.  εξασφαλίζουν ότι οι πιθανότητες για σχηματισμό  τοξικών ρύπων για το περιβάλλον, είναι ελαχιστοποιημένες…»

Τώρα λοιπόν γιατί φωνάζει; Γιατί τον ενοχλεί που μια τσιμεντοβιομηχανία θα καίει, τα ακίνδυνα, κατά τη γνώμη του, σκουπίδια;

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Γράφει η επιστολή ότι αυτά που οδηγούνται για καύση πρέπει να είναι προϊόντα που έχουν προκύψει μόνο αφού έχει προηγηθεί εξαντλητική ανακύκλωση. Και ποιος τα λέει αυτά; Αυτός ο οποίος ως Υπουργός είχε κλεισμένο στα συρτάρια του, πάνω από δύο χρόνια, ψηφισμένο νόμο για την ανακύκλωση υλικών (4496/2017), ο οποίος ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Λέει ακόμα, ο κ. Φάμελλος, ότι δεν έχει προηγηθεί με την των πολιτών και τους φορείς. Άραγε αυτός πότε διαβουλεύτηκε με τους πολίτες του Βόλου προκειμένου να καίει η ΑΓΕΤ του Βόλου σκουπίδια; Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας περιμένει ακόμα τον κ. Φάμελλο να έρθει στο Βόλο για διαβούλευση. Αλλά αφού ο κ. Φάμελλος «διαβουλεύτηκε» με τους τσιμεντοβιομήχανους στις 27/3/2017, σιγά μη διαβουλευτεί και με τους πολίτες και τους φορείς του Βόλου.

Συμπέρασμα: Έχει ο καιρός γυρίσματα…

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση