Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Π.Π.Μ.: Ο κ. Φάμελλος ενοχλείται από την καύση σκουπιδιών
Π.Π.Μ.: Ο κ. Φάμελλος ενοχλείται από την καύση σκουπιδιών

Π.Π.Μ.: Ο κ. Φάμελλος ενοχλείται από την καύση σκουπιδιών

Σε ένα κρεσέντο πολιτικού αμοραλισμού ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος και νυν βουλευτής Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, προσυπέγραψε, μαζί με άλλους τέσσερις βουλευτές Θεσσαλονίκης του , ανοιχτή επιστολή προς την τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ», στην Ευκαρπία, με την οποία ζητάει να μην καίει ο ΤΙΤΑΝΑΣ . Και ποιος τα λέει αυτά; Ο κ. Φάμελλος που πριν λίγο καιρό ήταν ακόμα υπουργός Περιβάλλοντος και είχε υπογράψει να καίει η ΑΓΕΤ στο Βόλο 200.000 τόνους και μάλιστα με προέλευση από την , καθώς και 150.000 τόνους πετ κοκ, το οποίο, κατά τον κ. Φάμελλο είναι χειρότερο και από τα σκουπίδια. Και τα έλεγε αυτά αν και είναι χημικός μηχανικός. Ουσιαστικά ο κ. Φάμελλος είπε ότι η ΑΓΕΤ μπορεί να καίει ό,τι γουστάρει. Δηλαδή ακριβώς το ίδιο που είχε πει και ο «Ξέρξης» δήμαρχος του Βόλου που από την του Πηλίου ατενίζει το Βόλο, την εποχή του κορωναϊού. Ο κ. Φάμελλος λοιπόν τώρα μας λέει: ας πεθάνουν οι πολίτες του Βόλου, αλλά να μην πεθάνουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Τί έλεγε όμως ο ίδιος ο κ. Φάμελλος στις 9 Απριλίου προκειμένου να καίει σκουπίδια η ΑΓΕΤ στο Βόλο; Καμαρώστε τον:

«…η χρήση εναλλακτικών καυσίμων από την τσιμεντοβιομηχανία είναι μια υποχρέωση που υπαγορεύεται από λόγους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς…. Τα ιδιαίτερα ρυπογόνα που χρησιμοποιούνται στις τσιμεντοβιομηχανίες, όπως το pet-coke, πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν από εναλλακτικά».

Και ακόμα:

«Οι ειδικές συνθήκες καύσης στους κλιβάνους της τσιμεντοβιομηχανίας όπως υψηλές θερμοκρασίες, χρόνος παραμονής, κλπ.  εξασφαλίζουν ότι οι πιθανότητες για σχηματισμό  τοξικών ρύπων για το περιβάλλον, είναι ελαχιστοποιημένες…»

Τώρα λοιπόν γιατί φωνάζει; Γιατί τον ενοχλεί που μια τσιμεντοβιομηχανία θα καίει, τα ακίνδυνα, κατά τη γνώμη του, σκουπίδια;

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Γράφει η επιστολή ότι αυτά που οδηγούνται για καύση πρέπει να είναι που έχουν προκύψει μόνο αφού έχει προηγηθεί εξαντλητική ανακύκλωση. Και ποιος τα λέει αυτά; Αυτός ο οποίος ως Υπουργός είχε κλεισμένο στα συρτάρια του, πάνω από δύο χρόνια, ψηφισμένο νόμο για την ανακύκλωση υλικών (4496/), ο οποίος ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Λέει ακόμα, ο κ. Φάμελλος, ότι δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση με την κοινωνία των πολιτών και τους φορείς. Άραγε αυτός πότε διαβουλεύτηκε με τους πολίτες του Βόλου προκειμένου να καίει η ΑΓΕΤ του Βόλου σκουπίδια; Ο Ιατρικός Σύλλογος περιμένει ακόμα τον κ. Φάμελλο να έρθει στο Βόλο για διαβούλευση. Αλλά αφού ο κ. Φάμελλος «διαβουλεύτηκε» με τους τσιμεντοβιομήχανους στις 27/3/2017, σιγά μη διαβουλευτεί και με τους πολίτες και τους φορείς του Βόλου.

Συμπέρασμα: Έχει ο γυρίσματα…

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποτροφίες σε φοιτητές της Σκιάθου - https://t.co/G1B4ni1hof -

  • Τη ζωή του στην άσφαλτο άφησε 45χρονος ποδηλάτης - https://t.co/AgwbeIssD3 -

  • Καταστράφηκε ολοσχερώς εν κινήσει φορτηγάκι στη ΒΙΠΕ Βόλου - https://t.co/10jjA4fR9E -

"Αλιεύοντας" την είδηση