Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Π.Π.Μ: Να αποσυρθεί το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο
Π.Π.Μ: Να αποσυρθεί το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο

Π.Π.Μ: Να αποσυρθεί το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων () διαπιστώνει ότι ο Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης και η Κυβέρνηση φαίνεται να μην έχουν τίποτα διδαχτεί από την πανδημία που έχει θέσει σε καραντίνα όλο τον πλανήτη και την αξία του περιβάλλοντος για τη διατήρηση της υγείας των έμβιων όντων σε αυτόν.Μετά από διαβούλευση μόνο 14 ημερών και με μια Βουλή η οποία υπολειτουργεί, επιχειρείται η ψήφιση ενός νομοσχεδίου «σκούπα» ή «οδοστρωτήρα», δήθεν «για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας» και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

 

Το μόνο επείγον που αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει είναι το «να πιάσει στον ύπνο» μια που είναι σε καραντίνα λόγω κορωναϊού. Ένα με 130 άρθρα και 655 σελίδες, που όχι μόνο δεν αποτελεί εκσυγχρονισμό, αλλά σίγουρα αναχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και επιχείρηση εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Σε αντίθεση με 23 περιβαλλοντικές οργανώσεις και πάνω από 100 και συλλογικότητες, που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο , ο κ. Χατζηδάκης, με ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά, προχωράει σε ψήφιση περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις, ενώ είναι αντίθετο με διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες, καθώς και Ευρωπαϊκές οδηγίες.

            Σε γενικές γραμμές, το νομο υποβαθμίζει τις περιοχές Νατούρα 2000, νομιμοποιεί πάνω από 500.000 αυθαίρετα μέσα σε δάση, αναθέτει σε ιδιώτες, όχι τη σύνταξη, αλλά τον έλεγχο των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με ασφυκτικές προθεσμίες, ακυρώνει τον έλεγχο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των επενδύσεων, υποβαθμίζει τους διαχείρισης, στους οποίους μάλιστα θα ασκείται πλέον κεντρικός έλεγχος και τέλος δεν δίνει λύσεις στη διαχείριση των αποβλήτων, που αποτελεί διαχρονικά ένα μεγάλο «αγκάθι» για τη χώρα μας.

            Το καλεί τον υπουργό Περιβάλλοντος και την Κυβέρνηση να σεβαστούν τις ιδιόμορφες συνθήκες  που επικρατούν στη χώρα μας και τον πλανήτη, να σεβαστούν το περιβάλλον και να αποσύρουν από τη Βουλή το περιβαλλοντοκτόνο νομο που επιχειρούν να ψηφίσουν με άκρως αντιδημοκρατικό τρόπο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση